Segueix-nos a les xarxes socials:

Eduard Pujol, forçat a dimitir per JxCat per denúncies d'assetjament sexual

Artadi anuncia que Junts li ha suspès cautelarment la militància | L'exdiputat al·lega «motius personals» en comunicar la seva marxa

Eduard Pujol, forçat a dimitir per JxCat per denúncies d'assetjament sexual

JxCat ha forçat la dimissió del portaveu del partit al Parlament, Eduard Pujol, i li ha suspès cautelarment la militància a Junts després de rebre denúncies internes per assetjament sexual. El partit havia comunicat en una breu nota de premsa que el ja exdiputat deixava el seu escó a la Cambra catalana per «motius personals», però en una roda de premsa posterior la vicepresidenta i portaveu de Junts, Elsa Artadi, ha explicat que el seu abandonament és fruit d'aquestes denúncies, segons informa l'edició digital de El Periódico, del mateix grup editorial que Diari de Girona

Segons Artadi, el secretari general de la nounada formació, Jordi Sànchez, va rebre informacions diumenge -durant un permís penitenciari- sobre «fets que poden apuntar assetjament sexual» per Pujol, per això el grup parlamentari s'ha reunit de forma urgent aquest matí, trobada en la qual Pujol ha decidit deixar el seu escó. A més, Junts li ha suspès cautelarment la militància i s'ha posat a disposició de les víctimes perquè acudeixin a la Justícia. «La informació que tenim és prou greu i urgent perquè el partit suspengui cautelarment de militància Pujol. Entenem que no ens competeix a nosaltres obrir una investigació, és la Justícia qui ha d'aclarir els fets. Una investigació interna del partit podria ser considerada com un encobriment dels fets», ha defensat Artadi.

La portaveu ha evitat donar detalls sobre les agressions, però ha confirmat que es tracta de més d'una denúncia, si bé ha insistit que «la renúncia no implica assumpció de culpa per part seva».

La decisió de deixar la seva acta de diputat té efectes des d'aquest mateix dilluns 26 d'octubre. Pujol es va unir com a independent a la candidatura de JxCat en les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017, encapçalada per l'expresident Carles Puigdemont, i ha sigut portaveu adjunt i després portaveu del grup. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser redactor d'esports a Catalunya Ràdio i posteriorment director de la cadena RAC-1, el càrrec de la qual va deixar per fer el salt a l'arena política.

JxCat nomena Gemma Geis nova portaveu al Parlament en substitució de Pujol

JxCat ha nomenat aquest dilluns la diputada Gemma Geis nova portaveu al Parlament després de la renúncia a l'escó de qui fins ara ocupava aquest càrrec, Eduard Pujol, per un presumpte cas d'assetjament sexual.

Així s'han acordat després de reunir-se el grup parlamentari, que també ha decidit que el diputat Josep Maria Forné assumeixi el càrrec de portaveu adjunt, responsabilitat que desenvolupava Geis.

El partit també ha anunciat que suspèn Pujol de la militància de manera cautelar, a instàncies del secretari general de la formació, Jordi Sànchez, que ha volgut tractar "de manera contundent i urgent" el cas.

Prem per veure més contingut per a tu