Segueix-nos a les xarxes socials:

La Generalitat concedeix un altre cop el tercer grau als presos del "Procés"

La conselleria que dirigeix la republicana Esther Capella ha concedit la semillibertat i podran fer campanya electoral

La Generalitat concedeix un altre cop el tercer grau als presos del "Procés"

El Departament català de Justícia ha tornat a concedir el tercer grau als líders independentistes presos, amb l'excepció de l'expresidenta de Parlament Carme Forcadell -encara pendent de resolució-, als dos mesos que el Tribunal Suprem l'hi revoqués.

Segons ha informat el Departament de Justícia en un comunicat, la Secretaria de Mesures Penals ha avalat el règim de semillibertat que les presons van proposar per als presos del "Procés", quan la majoria d'ells tenen ja complerta una quarta part de la pena o estan a punt de fer-ho, el que els dóna dret a permisos ordinaris.

La conselleria que dirigeix la republicana Esther Capella ha concedit la semillibertat als Jordis, als exconsellers Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull -que des d'aquest divendres només han de fer nit a la presó de dilluns a dijous-, coincidint amb l'inici de la campanya electoral i sense esgotar el termini màxim de dos mesos que tenia per pronunciar-se, que expirava el 14 de març.

D'aquesta manera, es ratifica la proposta formulada el 14 de gener per les juntes de tractament dels centres penitenciaris de Puig de les Basses (Figueres), en relació amb Dolors Bassa; i Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada), en relació amb Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Les resolucions tenen en compte que, des de l'anterior proposta de tercer grau, han complert mig any més de pena. Amb aquests sis mesos, tots se situen a l'entorn dels tres anys interns als centres penitenciaris i, a més, han complert o compliran la quarta part de la pena en els propers 14 dies. El Servei de Classificació considera que es tracta d'un temps suficient per a la confirmació d'una evolució positiva, d'acord amb l'article 104.3 del Reglament penitenciari.

Dels nou líders del procés a la presó únicament quedaran per complir una quarta part de la seva condemna, després de Forcadell i Junqueras, els exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa, en el seu cas el proper 11 de febrer, a tres dies de les eleccions autonòmiques.

Els primers presos del procés en complir una quarta part de la condemna van ser l'exlíder de l'ANC Jordi Sànchez i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, el 14 de gener de 2020, als quals van seguir l'exconseller Josep Rull -el 2 de febrer de 2020-, i l'exconseller Joaquim Forn -el 16 de juny de 2020-.

Prem per veure més contingut per a tu