L'exdiputat català del PP al Congrés (1996-2000) Jorge Trias Sagnier ha mort aquest dimecres a l'edat de 73 anys, ha pogut saber Europa Press.

Advocat i escriptor, va ser secretari d'Organització de la Lliga de Catalunya (1975-76), assessor del ministre de Justícia (1977), vicepresident del Comité Español de la Liga Europea de Cooperación Económica (1983-91) i membre de l'Ilustre Colegio de Abogados de Madrid.

El 2013 Sagnier va declarar davant l'Audiència Nacional pel cas 'Gürtel' i va ratificar l'existència d'"una comptabilitat B" al PP i que els principals dirigents cobraven sobresous que percebien en efectiu per complementar les seves retribucions com a càrrecs públics.

El 6 de febrer de 2013 va assegurar a la Fiscalia Anticorrupció que l'extresorer del PP Luis Bárcenas li havia ensenyat feia dos anys unes fotocòpies que recollien una "comptabilitat paral·lela a la del partit", però Bárcenas va negar aquesta versió i va assegurar que mai li va ensenyar a Trias aquesta suposada comptabilitat B.

El funeral tindrà lloc aquest divendres al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona, on s'haurà instal·lat la capella ardent.