Segueix-nos a les xarxes socials:

Protecció Civil alerta de l'arribada aquesta nit de pluges intenses a Girona

El Govern ha indicat que les precipitacions podrien assolir els 40 litres per metre quadrat en una hora

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior va emetre ahir un comunicat que alerta que a partir d'aquesta nit poden caure a les comarques gironines pluges intenses que podrien acumular fins a 40 litres per metre quadrat en una hora. Per això va aconsellar que els ciutadans estiguin informats i segueixin les recomanacions que es pot trobar a www.proteccioncivil.es. També a la pàgina web www.meteocat.com hi ha informació sobre les previsions meteorològiques a nivell regional a tot el territori català.

Segons Protecció Civil, és a Barcelona, a Lleida i a Girona que a partir de la nit d'avui poden produir-se aquestes precipitacions intenses. I serà a Mallorca, Eivissa i Formentera que des d'aquesta nit i durant tot demà es podran generar intenses ràfegues de vent, segons el ministeri de l'Interior.

I, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, avui s'esperen pluges a qualsevol punt, que a la tarda s'aniran registringint cap a la meitat est del territori català i el Pirineu. El Servei també anuncia que al vespre s'acumularan quantitats molt abundants al sud del Pirineu, mentre que al Pirineu Occidental la cota de neu baixarà de 2.000 a 1.800 metres. Amb tot, sembla que les temperatures mínimes seran lleugerament més altes a les comarques gironines, mentre que les màximes es mantindran sense gaires canvis.

Recomanacions

En vista a les pluges intenses, el Ministeri de l'Interior va fer ahir en el comunicat un seguit de recomanacions. La primera és disminuir la velocitat si s'està conduint i no retenir-se on es puguin acumular grans quantitats d'aigua. També aconsella que, si comença a ploure de forma torrencial, s'ha d'evitar passar per trams que es comencen a inundar, perquè no se sap què hi pot haver sota l'aigua. No obstant això, diu el Ministeri, el difícil pronòstic dels fenòmens tempestuosos fa que calgui ?seguir les prediccions.

Prem per veure més contingut per a tu