Segueix-nos a les xarxes socials:

Una cantautora escalenca, present a diversos festivals

La jove, afincada al municipi, ha participat en diversos festivals i gravarà un disc a l'octubre

Una cantautora escalenca, present a diversos festivalsmayte llandrich

Alexia Ramió és una jove cantautora de mare escalenca i que recentment s'ha afincat a l'Escala. Amb només 23 anys ja ha participat en festivals de música com el Gastromusical, l'Acústica de Figueres o com a telonera de Maria del Mar Bonet.

El geni, però, li ve de ben petita, ja que des dels sis anys ja somiava a trepitjar els escenaris, però no va ser fins als quinze anys que va començar a actuar en diferents festivals de França. Ramió no només canta i compon cançons, sinó que també toca el piano del qual s'acompanya en la majoria de les seves actuacions.

A casa seva la van fer estudiar fins que va acabar la carrera d'Econòmiques, mentre començava a compondre els seus primers temes, que en l'actualitat ja arriben a la vintena, tot i que ara mateix, explica, està component més que mai, ja que pensa que per compondre "s'ha de tenir la ment alliberada". I un cop alliberada dels estudis, es pot dedicar plenament al món de la música.Ha estudiat solfeig, piano, cant i guitarra, i encara continua els seus estudis a Figueres.

L'Alexia sempre ha estat molt vinculada a l'Escala, ja que la seva mare n'és filla i el seu germà hi viu habitualment. Ara ella també ha decidit arrelar-se a la seva terra familiar per seguir els passos de cantautors empordanesos com Lluis Llach o l'escalenc Josep Tero, tot i que pensa que el seu estil musical és una mica diferent. Ha begut de les fonts de la música tradicional francesa, com Jacques Brel, però també de Lluís Llach o de la música més actual. Aquest gran ventall de fonts l'han fent crear un nou estil musical entre el clàssic i el modern, des dels mítics anys 60 fins al rock més modern, passant pel pop acústic i més intimista.

De moment, el seu futur més inmediat seguirà lligat al món de la música, ja que el proper més d'octubre començarà a gravar un disc amb Jordi Armengol, productor de molts dels discs de Llach. Segons les previsions, el disc de la cantautora podria veure la llum abans del proper estiu.

Prem per veure més contingut per a tu