Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Audiència descarta que el gremi de bars i pubs reclami per agressions dins els locals

Una sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona ha suposat un dur revés per les intencions de la federació catalana d'activitats recreatives musicals (Fecasarm) d'erigir-se com la defensora de la imatge i bona fama dels establiments d'oci nocturn. El judici a un jove holandès que va apunyalar un altre turista en una discoteca de Lloret va suposar, tot just fa uns dies, la primera posada en escena de la Fecasarm com a acusació popular en representació del bon nom de bars musicals, pubs i discoteques. La Fecasarm demanava una indemnització de 5.000 euros (més tard la rebaixaria a 2.500 euros) en considerar que l'apunyalament perpetrat per l'acusat havia contribuït a donar mala fama a la nit lloretenca i als seus locals. Ni tan sols la promesa que els diners de la indemnització serien destinats a impulsar campanyes de civisme ha servit perquè l'Audiència li donés la raó. És més, el text de la sentència es converteix en un compendi de retrets cap a la manera de procedir de l'acusació popular.

La sentència posa de relleu que el dany o perjudici "no ha quedat provat" i insisteix en aquest punt quan apunta que "la pretensió indemnitzatòria de l'acusació popular està basada en simples suposicions i conjectures". També destaca la resolució que la legitimació de la Fecasarm per personar-se en el procediment "és molt dubtosa".

El cas té a veure amb les dues ganivetades que la matinada de l'1 d'agost del 2008 va ventar-li un jove holandès a un altre noi en una batussa a la discoteca Tropics de Lloret. El dia del judici l'acusat ja va admetre els fets però la sentència havia d'aclarir les pretensions indemnitzatòries.

Prem per veure més contingut per a tu