Segueix-nos a les xarxes socials:

472.000 euros de l'Estat a les reparacions d'emergència

Endesa anuncia que ha invertit 150.000 euros en normalitzar la xarxa afectada al Gironès i la Selva

472.000 euros de l'Estat a les reparacions d'emergènciadiari de girona

El Consell de Ministres va aprovar ahir el cost de 472.000 euros de les obres que el ministeri de Medi Ambient està fent a diferents punts del litoral gironí pels danys causats per la nevada del 8 de març. El temporal va fer que molts arbres i branques caiguessin sobre els camins de ronda, especialment als termes municipals de Begur, Palamós, Castell-Platja d'Aro i Palafrugell. Com a conseqüència, el trànsit per aquests senders s'ha fet perillós, tant pels obstacles existents com per l'elevada probabilitat que caiguin encara més arbres, branques i restes de vegetació.

De la mateixa manera, les fortes onades posteriors la nevada van provocar importants desperfectes a les platges de l'Escala, Palafrugell, Tossa i Lloret de Mar. Degut a la gran afluència de públic que experimenten aquests espais durant els mesos d'estiu i el gran perill que les conseqüències del temporal suposen per als visitants, l'Estat ha considerat "absolutament prioritari" realitzar, a través d'una tramitació d'emergència, les obres necessàries per reparar els danys causats. En aquest sentit, els principals treballs consisteixen en la retirada i eliminació de restes de vegetació, la reparació de la plataforma, baranes i obres de fàbrica als camins de ronda, el reperfilat de la sorra a les platges i el sanejament dels talussos inestables i amb riscos de despreniment.

Endesa, d'altra banda, ha anunciat que ha invertit ja 150.000 euros per a normalitzar la xarxa elèctrica afectada per la nevada al Gironès i la Selva. La companyia ha reconstruït una línia aèria de 25 kV de 2,2 quilòmetres a Caldes de Malavella, la qual cosa li ha suposat aixecar 20 suports, entre torres de formigó, metàl·liques i pals de fusta. La xarxa reconstruïda permet donar serveis als municipis de Caldes, Sils, Cassà de la Selva i Sant Andreu Salou. Mentrestant, la companyia manté el compromís d'aconseguir la total normalització de la infraestructura elèctrica el dia 30 de juny, la data límit interposada.

Prem per veure més contingut per a tu