El Consell de Ministres va aprovar ahir el cost de 472.000 euros de les obres que el ministeri de Medi Ambient està fent a diferents punts del litoral gironí pels danys causats per la nevada del 8 de març. El temporal va fer que molts arbres i branques caiguessin sobre els camins de ronda, especialment als termes municipals de Begur, Palamós, Castell-Platja d'Aro i Palafrugell. Com a conseqüència, el trànsit per aquests senders s'ha fet perillós, tant pels obstacles existents com per l'elevada probabilitat que caiguin encara més arbres, branques i restes de vegetació.

De la mateixa manera, les fortes onades posteriors la nevada van provocar importants desperfectes a les platges de l'Escala, Palafrugell, Tossa i Lloret de Mar. Degut a la gran afluència de públic que experimenten aquests espais durant els mesos d'estiu i el gran perill que les conseqüències del temporal suposen per als visitants, l'Estat ha considerat "absolutament prioritari" realitzar, a través d'una tramitació d'emergència, les obres necessàries per reparar els danys causats. En aquest sentit, els principals treballs consisteixen en la retirada i eliminació de restes de vegetació, la reparació de la plataforma, baranes i obres de fàbrica als camins de ronda, el reperfilat de la sorra a les platges i el sanejament dels talussos inestables i amb riscos de despreniment.

Endesa, d'altra banda, ha anunciat que ha invertit ja 150.000 euros per a normalitzar la xarxa elèctrica afectada per la nevada al Gironès i la Selva. La companyia ha reconstruït una línia aèria de 25 kV de 2,2 quilòmetres a Caldes de Malavella, la qual cosa li ha suposat aixecar 20 suports, entre torres de formigó, metàl·liques i pals de fusta. La xarxa reconstruïda permet donar serveis als municipis de Caldes, Sils, Cassà de la Selva i Sant Andreu Salou. Mentrestant, la companyia manté el compromís d'aconseguir la total normalització de la infraestructura elèctrica el dia 30 de juny, la data límit interposada.