Segueix-nos a les xarxes socials:

Als Consells Escolars

La Fapac demana als pares no votar sobre la jornada intensiva

La Federació vol que el nou Departament d'Educació hagi de decidir en el major nombre de col·legis

La Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) vol que els responsables del futur Departament d'Educació de la Generalitat decideixin sobre la realització o no de la jornada intensiva a les escoles de primària. Per aquest motiu, la Fapac ha recomanat a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) que representa que, si no estan d'acord en compactar les classes a finals de curs, no es posicionin en els Consells Escolars que es convoquin per decidir aquest assumpte.

D'aquesta manera, la Federació vol deixar la pilota a la teulada de l'administració educativa i retardar la decisió, mantenint-la en "espera fins a l'entrada dels nous responsables d'Educació del nou Govern". El motiu -apunten- és que "la precipitació no ha d'acompanyar un tema important com aquest".

La Fapac ha enviat una carta fent aquesta recomanació a totes les AMPA que hi estan associades en vistes de què, aquest mes, molts centres estan convocant Consells Escolars amb l'objectiu d'aprovar la jornada continuada al juny; la mateixa federació assenyala que superar aquest tràmit és un "pas previ necessari per sol·licitar-la als respectius serveis territorials d'Educació".

Els representants dels pares i les mares critiquen el que consideren una manca d'organització i de directrius a l'hora de realitzar aquest procés, que cada escola encara pel seu compte. La Fapac desaprova que "ni tan sols el Departament no ha donat cap instrucció concreta que obligui a realitzar reunions de Consell Escolar específiques per restituir la jornada". I argumenta que ha estat "davant d'aquesta incertesa" i "manca d'informació" que ha decidit aconsellerar a les associacions que no s'hi pronunciïn, si és que no hi estan a favor. La Fapac defensa "el diàleg i l'entesa de tota la comunitat educativa" en el que respecte a la jornada intensiva per a les dues últimes setmanes de curs.

Prem per veure més contingut per a tu