Segueix-nos a les xarxes socials:

Lloret de Mar

ERC creu que el plec de la concessió de la neteja afavoreix l'empresa actual

El grup presenta un recurs contra les condicions perquè propicien "la perpetuació" de la societat

El grup municipal d'ERC de Lloret de Mar ha presentat un recurs contra el plec de condicions econòmiques i administratives per l'adjudicació de la concessió del servei de neteja de la localitat perquè creuen que «la seva actual redacció podria esdevenir el mecanisme per a la perpetuació de l'actual concessió, amb un servei més que qüestionable i un ingent cost pels ciutadans».

Cal recordar que a principis de desembre, l'Ajuntament de Lloret de Mar va posar a concurs la recollida d'escombraries i neteja viària. El contracte tindrà una durada de 10 anys, preveu una inversió de 8 milions d'euros cada exercici i inclou la neteja viària, transport de residus fins a l'abocador i el seu tractament, la neteja de les platges i la gestió de les deixalles.

Segons els independentistes, el plec de condicions vulnera l'article 1 de la llei 30/2007 que preveu la no discriminació entre els diferents candidats. Asseguren que el temini de 40 dies és curt i que es dóna poca informació als candidats de manera que «l'actual gestor disposa d'un avantatge insalvable vers la resta de competidors». En aquest sentit, demanen que s'ampliï el termini a 90 dies, un cop s'hagi donat tota la informació als possibles licitadors. A més, creuen que les dades tècniques i econòmiques han estat facilitades per l'actual concessionari.

Els republicans també posen en dubte els criteris de valoració de les diferents ofertes i demanen que es revisi. En aquest sentit, es destaquen els punts per les instal·lacions fixes i auxiliars, perquè en 40 dies no es pot adquirir cap terreny o la coordinació amb l'ajuntament, entre d'altres. També demanen que la gestió de l'abocador de residus de Lloret es faci des de l'ajuntament i no per part d'un tercer, ja que es tracta d'un «enriquiment injustificat» i el servei seria més eficient si la gestió fos pública. Finalment, demanen diversos canvis més tècnics.

Prem per veure més contingut per a tu