Segueix-nos a les xarxes socials:

Tossa manté enguany el rebut "discriminatori" de l'aigua i el canviarà el 2012

Saladich diu que ara no es podia modificar, però s'han iniciat les gestions per tancar una solució l'any vinent

L'actual equip de govern de Tossa, format per TU i PSC, va aprovar ahir en un ple extraordinari les tarifes del servei d'aigua potable per aquest any, que ja havia signat en un conveni l'empresa SOREA i l'anterior govern de CiU el 22 de febrer de 2010. El document preveia diferències entre el ciutadans empadronats i els no inscrits al municipi, discriminant aquests darrers, i va aixecar certa polèmica. L'actual govern ho vol modificar, però assegura que no ho podia fer ara, perquè ja estava establert, i espera arribar a una solució per 2012. Els preus aprovats ahir preveuen un increment del 8,39% del rebut respecte 2010.

L'aprovació s'hauria d'haver fet en el darrer ple, però els regidors de CiU -que havien signat el conveni amb SOREA- hi van votar en contra i TU i PSC es van abstenir -en considerar que ells no havien pactat els preus- i les tarifes no es van aprovar. Una setmana després, s'ha tornat a portar a ple i, segons TU i PSC, han canviat el vot per "responsabilitat política".

Tot i aprovar aquests preus, l'actual govern ha sol·licitat a SOREA que presenti una nova proposta tarifària per al 2012, ajustada a les determinacions del Síndic de Greuges. I és que el nou govern local vol acabar amb l'actual sistema tarifari perquè no discrimini els no empadronats al municipi, tal i com passa ara. "Ens trobàvem que no ho podíem modificar ara perquè anava lligat a inversions i per això ho farem a partir de 2012", va destacar l'alcaldessa Gisela Saladich. L'Ajuntament ja ha parlat amb els afectats, que van crear una comissió, i amb el Síndic de Greuges, que han acceptat que es modifiqui a partir de l'any vinent. El Síndic fins i tot ha informat que atura els procediment iniciats, de moment.

Per la seva banda, CiU, ara a l'oposició, no va assistir al ple en creure que el punt ja havia estat votat en l'anterior ple i considerar "absurd" aprovar pel 2011 unes tarifes que el govern considera "discriminatòries" i solucionar-ho el 2012. A més, es van mostrar contraris a l'equiparació.

Prem per veure més contingut per a tu