Segueix-nos a les xarxes socials:

No obté el tiquet familiar de la piscina al no tenir fills censats

Un pare separat es sent discriminat i l'Ajuntament diu que és la norma

Un veí de Sils denuncia que no ha pogut obtenir l'abonament familiar de la piscina municipal per la temporada d'estiu per als els seus dos fills, l'Arnau i en Joel, perquè no els té empadronats al poble. Benet Asensio relata que el motiu pel qual no els té empadronats a Sils és perquè ell està separat i que la seva exesposa els hi té al municipi on viuen normalment.

Tot i això, Asensio es sent discriminat per la normativa de l'Ajuntament de Sils que demana tenir empadronada la mainada al poble per beneficiar-se d'aquest abonament, que costa 140 euros. A més, el veí de Sils destaca que anar a l'Ajuntament a demanar l'abonament va resultar-li una situació "molt dura" perquè li donava la sensació que "per ser divorciat se li qüestionava la seva situació". I afegeix que ell no vol que l'Ajuntament de Sils reconsideri la situació per un tema econòmic sinó perquè beneficiï a d'altres famílies que es poden trobar -"i s'hi han trobat", diu- amb la mateixa situació, i que viuen aquesta "injustícia".

Finalment, Benet Asensio diu que ha hagut de comprar un abonament individual per a ell i dos més pels seus fills com a no empadronats. La qual cosa suposa uns 180 euros pels tres membres de la família. Però ha anat més enllà per fer visible la seva denúncia i per això ha portat la seva queixa al Síndic de Greuges per tal que faci canviar la normativa sobre la piscina a l'Ajuntament de Sils.

L'alcalde, Martí Nogué (IdS), per la seva banda, afirma que hi ha una normativa aprovada i que no és discriminàtoria sinó que només es demana que tots els membres de la família que vulguin accedir a l'abonament estiguin empadronats a Sils amb una antelació de sis mesos. I diu que el cas d'Asensio podria suposar "una discriminació positiva en poder tenir beneficis fiscals" en dos municipis, on estan censats i a Sils.

Prem per veure més contingut per a tu