Segueix-nos a les xarxes socials:

300 persones a la marxa per la independència a Figueres

L'acte, organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana, tenia com objectiu impulsar el moviment i mobilitzar

Unes 300 persones han sortit al carrer aquest dissabte a la tarda a Figueres per participar a la 'Marxa cap a la Independència' organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). L'acte de tenia per objectiu impulsar el moviment i mobilitzar la ciutadania per reivindicar l'estat propi. La marxa ha recorregut els carrers més cèntrics de la capital de l'Alt Empordà i ha finalitzat amb els parlaments de les actrius Montserrat Carulla i Txe Arana. La coordinadora de l'assemblea local a Figueres, Imma Parada, ha detallat que aquesta marxa és "un dels primers passos" per la concentració multitudinària que pretenen realitzar el proper 11 de setembre a Barcelona.

La manifestació s'ha iniciat a les set de la tarda a la Rambla de Figueres i ha recorregut el carrer Caamaño, Montmal, ha travessat la Rambla i ha finalitzat davant l'escenari que l'ANC havia muntat a la plaça Josep Pla.

Durant la marxa, els manifestants han cridat diverses consignes tals com 'Independència, volem independència' o 'No, no volem ser una regió d'Espanya', entre d'altres. La protesta, que anava encapçalada amb una pancarta on es podia llegir 'Un país en marxa cap a la independència', s'ha portat a terme de forma pacífica i sense incidents.

Aquest acte de protesta s'engloba en la campanya que l'Assemblea Nacional Catalana porta a terme des del passat 30 de juny, quan l'entitat va realitzar la primera manifestació a Lleida en suport de la independència de Catalunya. El cicle d'actes té previst finalitzar amb una concentració "multitudinària" el proper 11 de setembre a Barcelona.

"Aquest acte és una forma d'impulsar i mobilitzar a la població perquè reclami l'estat propi", ha destacat la coordinadora local de l'assemblea a Figueres, Imma Parada. Segons la coordinadora, l'organització ja està treballant en la propera marxa transfronterera que es portarà a terme a la Jonquera el 19 d'agost.

Parada ha detallat que dels 68 municipis de la comarca de l'Alt Empordà, 20 d'ells ja formen part de l'Assemblea Nacional Catalana.

Prem per veure més contingut per a tu