Segueix-nos a les xarxes socials:

Vilablareix iniciarà la recollida porta a porta el 21 d'octubre

L'Ajuntament espera passar de reciclar el 36% dels residus a un 70% amb el canvi de sistema

De la mateixa manera que han fet municipis com Celrà durant aquest 2013, Vilablareix també materialitzarà abans de finals d'aquest mes la seva aposta per un sistema de recollida selectiva d'escombraries porta a porta. Concretament, a partir del dilluns, 21 d'octubre, l'Ajuntament substituirà els contenidors per cubells que es repartiran a cada casa perquè els treballadors del servei de recollida passin dia a dia per les llars.

Per tal de facilitar l'adaptació al nou sistema, l'Ajuntament ha obert una nova pàgina web per ajudar a resoldre els dubtes que suposa iniciar una nova rutina. L'equip de govern també obrirà una oficina d'informació del servei porta a porta al mateix edifici consistorial, que estarà oberta de dilluns a divendres també per resoldre els dubtes que puguin tenir els veïns.

Des de l'Ajuntament van informar que el dia 21 s'eliminaran tots els contenidors del carrer, i durant aquesta setmana es convocarà tots els veïns per anar a buscar els seus cubells i el calendari del sistema de recollida porta a porta al Centre Cultural Can Gruart. Aquests cubells seran individuals i tindran un xip que permetrà identificar cada usuari. Al calendari es recorda que els dilluns, els dijous i els dissabtes es recolliran els residus orgànics; els dimarts i els divendres, els envasos; el dimecres el vidre i el paper; i el diu?menge, la resta de residus.

Amb l'actual sistema de contenidors, el nivell de recollida selectiva és del 36%. Amb el canvi cap al porta a porta, l'Ajuntament espera que el reciclatge i la separació de residus augmenti fins al 70%, afirmant que es pot arribar a reciclar fins al 90%.

Prem per veure més contingut per a tu