Segueix-nos a les xarxes socials:

El turisme estranger permet als hotels gironins tancar un agost com el de 2013

Les pernoctacions als hotels de les comarques de Girona han baixat un 1% malgrat l'augment del 2% de clients foranis

El turisme estranger permet als hotels gironins tancar un agost com el de 2013diari de girona

Les pernoctacions als hotels gironins s'han mantingut aquest agost pràcticament igual que l'agost de l'any passat, amb un imperceptible decreixement de l'1%. Això ha sigut possible gràcies al turisme estranger, ja que mentre el nacional (espanyol i català) ha anat de baixa, el forani ha augmentat lleugerament.

En total, els hotels gironins han assolit a l'agost 2.305.884 pernoctacions, segons les xifres que va donar a conèixer ahir l'Institut Nacional d'Estadística (INE). ?L'agost de 2013, les pernoctacions havien sigut 2.327.805. Mentre que les de turistes estrangers han passat d'1.656.547 a 1.689.754 (un 2%) més, les nacionals han baixat de 671.258 a 666.130 (un 0,8% menys).

La xifra, tot i ser similar a la de l'any passat, no deixa de ser negativa, i més si es té en compte que el juliol va ser un mes especialment dolent pels hotelers a causa del mal temps, amb un 6% menys de pernoctacions respecte al juliol de 2013. Els hotelers esperaven recuperar-se a l'agost, però el resultat ha sigut fins i tot una mica inferior a dotze mesos enrere.

Catalunya, tercera comunitat

Balears, amb el 90,6% de les seves places hoteleres ocupades, Canàries (83,8%), i Catalunya i la Comunitat Valenciana (totes dues amb el 80,4%), van ser les comunitats autònomes amb més ocupació a l'agost, segons l'Institut Nacional d'Estadística.

En les seves dades sobre Conjuntura Turística Hotelera l'INE destaca que hi va haver 43,0 milions de pernoctacions en establiments hotelers, un 2,7% més que en el mateix mes del 2013. Una xifra positiva que contrasta amb la negativa de Girona.

Per zones turístiques, Lanzarote presenta a l'agost el grau més gran d'ocupació per places (91,8 %); Mallorca el grau més gran d'ocupació en cap de setmana (91,3 %) i registra també el nombre més gran de pernoctacions, amb més de 7,6 milions. Els punts turístics amb més pernoctacions són Barcelona, Calvià i Benidorm. Sant Josep de Sa Talaia aconsegueix el grau més alt d'ocupació per places (97 %) i Santa Margalida, en cap de setmana (97,2 %).

Els preus dels hotels van pujar un 2,5 % respecte a l'agost del 2013 i van baixar a sis comunitats: Cantàbria, Castella-la Manxa, Galícia, Madrid, Múrcia i Navarra, a més de la ciutat autònoma de Ceuta.

Per contra, els preus van pujar més a Andalusia i Canàries, amb un 4,5 i un 4,1 per cent, respectivament

Prem per veure més contingut per a tu