Segueix-nos a les xarxes socials:

La candidatura gironina d'Escons en Blanc queda exclosa de les eleccions

La província de Girona és la que més marques polítiques tindrà en aquests comicis, un total d'11

La candidatura gironina d'Escons en Blanc queda exclosa de les eleccionsdiari de girona

A les eleccions autonòmiques del 27 de setembre hi haurà 24 candidatures menys que els comicis de 2012. En part, es deurà al fet que a Girona ha quedat exclosa Escons en Blanc. A Lleida i Barcelona també han quedat excloses dues formacions: Pirates de Catalunya-Per decidir-ho tot i Guanyem Catalunya, respectivament.

En total, a Catalunya concorreran 40 candidatures, després que les juntes electorals provincials hagin revisat les llistes presentades inicialment. Després de la proclamació oficial de les quaranta candidatures, el departament de Governació i Relacions Institucionals ho va publicar ahir en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

De les quaranta candidatures proclamades, front a les seixanta-quatre del 2012, nou corresponen a Barcelona, onze a Girona, deu a Lleida i deu més a Tarragona.

D'una altra banda, i d'acord amb el calendari electoral, avui dimecres 2 de setembre i el dia 3 les candidatures excloses podran presentar recursos davant l'òrgan contenciós administratiu competent, la resolució dels quals es podrà notificar fins al 5 de setembre.

Si s'estima oportú, les candidatures podran presentar una sol·licitud del procediment d'empara davant el Tribunal Constitucional que s'haurà de resoldre entre el 4 i el 10 del mateix mes.

Les llistes gironines

La província de Girona és on més llistes s'han presentat. Un total d'onze marques polítiques concorreran als comicis: la CUP; Catalunya Sí que es Pot; C's; Guanyem Catalunya; Junts pel Sí; Partit Animalista Contra el Maltractament Animal; PSC; PP; Pirates de Catalunya-Per decidir-ho tot; Recortes Cero-Els Verds; Unió Democràtica de Catalunya.

Prem per veure més contingut per a tu