Segueix-nos a les xarxes socials:

Entren instàncies reclamant que la Generalitat retiri acusacions

El Grup Antirepressiu fa les demandes a la delegació del Govern sobre casos com les protestes contra la MAT

Entren instàncies reclamant que la Generalitat retiri acusacionsACN

Una quinzena de persones van entrar instàncies ahir al matí a la delegació de la Generalitat a Girona per demanar que el Govern es retiri de sis casos judicials. Alguns dels processos són les protestes contra la MAT, a la Cambra de Comerç de Girona per la vaga general del 14-N i contra la visita de l'expresident Artur Mas a la UdG. «No entenem per què la Generalitat persegueix causes socials», va considerar ahir un dels membres del Grup Antirepressiu, que va portar a terme aquesta acció de manera conjunta a les seus del Govern català a Girona, Barcelona i Lleida.

«Oficialment, la Generalitat no es retira de casos en els quals hi ha atemptat contra l'autoritat», va recordar l'entitat, que va afegir que la Fiscalia ja actua com a acusació pública i va lamentar que el Govern es personi com a acusació particular. El Grup Antirepressiu també va criticar que ahir al matí, davant la presència d'alguns membres de l'entitat, es tanqués la porta principal d'entrada a la delegació del Govern a Girona. «Entrar instàncies és una acció democràtica», va reivindicar l'entitat, que va estendre una pancarta amb el lema: «L'Estat acusa, la Generalitat s'acarnissa».

El Grup Antirepressiu també va reclamar a la Generalitat que es retiri d'altres processos judicials, com les protestes anticarcelàries a Lleida, contra el desallotjament de Can Vies a Barcelona i per la vaga general del 29-M. En les instàncies presentades, es destaca que «les administracions públiques han de vetllar per l'interès general i no només per a un petit sector privilegiat». «El Govern hauria de perseguir el frau i donar solució a les causes que motiven les protestes populars», es manifesta en les instàncies, en les quals s'afegeix: «En un estat de dret, on es pressuposa la separació de poders, quan les administracions adopten el paper que li pertocaria al Ministeri Fiscal, aquest s'interpreta com un posicionament ideològic».

Prem per veure més contingut per a tu