Segueix-nos a les xarxes socials:

Es reforçaran els 158 trams amb més accidents per senglars

El director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestres, Xavier Flores, va explicar ahir que s'han identificat 158 trams de concentració d'accidents amb ungulats (TCAU) a les carreteres catalanes, bona dels quals es troben a la demarcació i exigeixen una actuació prioritària.

La demarcació de Girona és, amb molta diferència respecte les altres comarques catalanes, on hi ha més TCAU. En total 60, 12 dels quals són prioritaris i estan situats principalment a l'Empordà. En canvi, la zona pirenaica és on hi ha menys concentració d'accidents.

Per solucionar aquest problema, s'estudia el tancament perimetral combinat amb passos per a la fauna que consisteix en la instal·lació de tancaments que impedeixin als animals accedir a les plataformes de circulació de vehicles i els condueixen cap a una altra estructura que els permeti creuar la via com ara un túnel, viaducte, pas de fauna o estructures multifuncionals adaptades.

També es reforçaran els senyals d'advertiment i es mantindran les zones properes als marges de la via sense elements que obstaculitzin la visió dels animals per part del conductor i puguin oferir refugi als animals, la qual cosa comporta sega i estassada de vegetació herbàcia i arbustiva o la tala d'arbrat en alguns casos.

El pressupost per als 37 TCAU prioritaris -12 dels quals a Girona- és d'un milió d'euros. El 59% d'aquesta inversió anirà destinada a la instal·lació de senyal reforçat i la gestió de marges, un 16% a revisar i reforçar el tancament perimetral; un 14% a instal·lar nou tancament perimetral i la resta a la gestió de marges.

El tancament perimetral adequat per a senglar s'ha mostrat efectiu a Forallac on no s'ha produït cap accident entre 2013 i 2014 quan la mitjana era d'1,8 a l'any entre 2007-2011.

Prem per veure més contingut per a tu