Segueix-nos a les xarxes socials:

Previsió de temporal de vent i mala mar a Girona

Protecció Civil demana extremar les precaucions per la situació que pot afectar tota la Costa Brava i al pre-litoral sobretot a partir del migdia

Previsió de temporal de vent i mala mar a Gironaddg

Temporal de vent i mala mar a Girona. Aquesta és la situació que viuran les comarques de la costa i del pre-litoral de la demarcació, sobretot a partir del migdia quan l'episodi prendrà força.

Davant d'aquesta situació, Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions i té en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per la previsió d'incidències derivades de l'episodi de fort vent previst, en especial al front marítim. A més també hi ha emesa una Prealerta del Pla per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per la possibilitat d'inundacions a la costa.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que a partir del migdia s´espera l´entrada de vent de component nord i est, un fenomen que s´accentuarà a partir de mitjanit, que es quan s´esperen les majors ratxes de vent.

Protecció Civil recomana molta prudència en la mobilitat i també en la pràctica d´activitats a l´aire lliure. I recorda que en els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d´elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents, entre altres.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el vent de component Nord i Est provocarà onades superiors als 2,5 metres a tot el litoral i podran arribar a prop dels quatre metres a partir del migdia.

Per tot això, Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania extremar les precaucions en tot el front marítim i en especial a les zones portuàries, espigons i en totes les activitats que es realitzin a prop de la costa. I recorda que cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat, malgrat aparentment no s'observi una situació de risc.

Prem per veure més contingut per a tu