Segueix-nos a les xarxes socials:

Camprodon entra en un pla per promoure el turisme de natura

Un projecte subvencionat pel fons Feder promocionarà les valls de Ribes i Camprodon i el Baix Ripollès

Camprodon és un dels pobles beneficiats pel Pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès amb fons europeus de desenvolupament regional (Feder), cor-responent al període 2014-2020. Es tracta d'un projecte de rehabilitació i dinamització del patrimoni històric i natural, «l'experiència dels Pirineus més autèntics», impulsat pel Consell Comarcal.

Dins del pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès, per al municipi de Camprodon s'ha definit un projecte de rehabilitació i dinamització del patrimoni històric i natural. Comprèn la restauració, la conservació i l'enllumenat de les muralles del castell de Sant Nicolau i del Pont Nou; la restauració i el pla de gestió del jardí històric de Can Vincke; la creació d'itineraris de visita del patrimoni natural i cultural; i l'habilitació i el pla de gestió de la zona dels horts de les muralles. Al jardí, un cop restaurat, s'hi construirà un punt d'interès per a visitants i camprodonins. El cost del projecte puja a 338.918 euros.

La proposta global se centra a reforçar els tres territoris que conformen la comarca del Ripollès com a destinació turística basada en els recursos naturals: la Vall de Ribes, la Vall de Camprodon i el Baix Ripollès. En aquestes tres zones, el turisme és un sector econòmic primordial i de futur, amb els recursos naturals com a principal atractiu; sobretot ara que s'acaba de crear el nou Parc Natural de les capçaleres del Ter i del Freser.

En la presentació del Feder, dijous, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, el va descriure com «un treball en equip per protegir l'entorn natural».

Prem per veure més contingut per a tu