Segueix-nos a les xarxes socials:

La temperatura cau fins a 12ºC en un dia

Els termòmetres registren una davallada en picat de les màximes, sobretot a l'Alt Empordà, Ripollès i la Cerdanya, i preveuen seguir baixant avui. Les pluges deixen més de 32 litres a la Garrotxa i avisen de nevades en cotes al voltant dels 800 metres

L'entrada d'aire fred de latituds altes va provocar que, com estava previst, els termòmetres caiguessin ahir en picat amb diferències de fins a 12 graus menys en només 24 hores de temperatura màxima a les comarques gironines. Per la seva part, les pluges van ser generalitzades però febles en conjunt i localment intenses en punts de la Garrotxa, Ripollès i Alt Empordà. La inestabilitat anirà desapareixent a partir d'aquesta tarda, a l'espera d'un nou front el cap de setmana, mentre les temperatures seguiran caient avui però començaran a remuntar divendres.

Els pronòstics es van fer realitat ahir després d'uns dies amb cel clar i unes temperatures elevades superiors als 20 graus, més pròpies dels primers dies d'estiu. Finalment, el dimecres es va despertar amb el cel tapat al conjunt de la demarcació i les primeres pluges es movien d'oest a est. Els termòmetres, que mantenien unes mínimes similars al dia anterior (i fins i tot lleugerament superiors en alguns punts), van caure pel costat de les màximes durant el dia, sense superar els 15,2 graus. La temperatura màxima es va produir de matinada i va ser durant el dia quan les temperatures es van anar desplomant.

Darnius-Boadella marcava dimarts 25,3 graus de màxima i ahir va baixar als 9,2, (12,1 graus menys). A Espolla es passava de 25,4 graus a 14,2 i a Portbou de 23,7 a 13,3, a més de registrar fortes ratxes de Tramuntana. A Castelló d'Empúries, la temperatura queia en 9,7 graus. Segons el Meteocat, també a la Garrotxa la diferència es va fer notar, amb 10,7 graus menys en només 24 hores (de 24,1 graus dimarts a 13,4 ahir) i a Anglès (la Selva) es passava de 25,7 a 15,2. Al Baix Empordà, la Bisbal va marcar 15,2 graus (7,5 menys) i a Castell d'Aro 15,2 (4 graus menys).

Bona part de les temperatures màximes d'ahir es van registrar, precisament, de matinada i durant la jornada van anar baixant. Per exemple, a la ciutat de Girona la temperatura va caure fins a 8,3 graus en 24 hores, passant dels 23,5 graus de dimarts als 15,2 d'ahir, una màxima registrada a les 00.00 hores. En canvi, durant tot el dia la temperatura no va superar els 12,4 graus (i va ser les 11 del matí).

Pel que fa a la previsió, segons el Meteocat, per a avui hi ha un avís de perill moderat per neu a la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa (la cota pot baixar dels 800 metres de matinada). Les pluges aniran desapareixent i les temperatures màximes baixaran però divendres la previsió és que tornin a pujar.

Prem per veure més contingut per a tu