Segueix-nos a les xarxes socials:

10.600 vacunats als Baix Empordà l'any passat

Els CAP de la comarca obren agendes específiques per als primers quinze dies de la campanya

Prop de 10.600 persones del Baix Empordà es van vacunar l'any passat contra la grip, el que suposa gairebé el 40% de la població en situació de risc de les quatre ABS que gestionen els Serveis de Salut Integrats del Baix Emporda,. On més persones es van vacunar va ser a Palafrugell amb 3.484 persones (39,74%), però si es té en compte el percentatge més alt de població vacunada va ser a Torroella amb un 45,30% i un total de 1.902 persones. A Palamós es van posar la vacuna 3.314 persones (38,52%) i a la Bisbal 1.879 (38,45%).

Aquesta setmana ha començat la campanya de vacunació contra la grip, que s'allargarà fins el 30 de novembre. Durant els primers 15 dies, els professionals d'infermeria dels CAP i dels consultoris del Baix Empordà obriran agendes específiques per vacunar a tothom qui ho sol·liciti i pertanyi a algun col·lectiu de risc a qui es recomana vacunar. Passats aquests 15 dies i si encara queden vacunes disponibles, es podrà sol·licitar hora de vacunació a l'infermer o infermera de referència del CAP.

Una de les accions divulgatives que es realitzaran als diferents CAP serà la instal·lació d'una taula informativa a l'entrada del centre amb una ampolla de solució alcohòlica per facilitar la higiene de mans, una de les principals recomanacions per evitar contagis.

A banda, també es reforçarà el missatge per a la prevenció als ambulatoris amb un roll up amb les principals recomanacions de prevenció amb els símptomes i també suports de sobretaula a les consultes i les pantalles informatives dels centres durant tota la temporada de vacunació.

Paral·lelament a la campanya a la ciutadania, el Servei de Prevenció de Riscos Laborals de SSIBE també realitza una campanya de vacunació interna a tots els professionals sanitaris.

Prem per veure més contingut per a tu