Segueix-nos a les xarxes socials:

Matí gèlid amb mínimes sota zero en molts punts de la província de Girona

El contrast entre el matí amb temperatures que van caure fins als 9,8 graus sota zero a Das i al migdia amb valors que van superar els 19, com a Darnius van provocar un fort contrast tèrmic. La previsió és que l'onada de fred desaparegui i els propers dies hi hagi valors de 20 graus

El matí va ser ben gèlid a les comarques de Girona. Estampes com la de vehicles amb els vidres glaçats i camps amb una fina capa blanca són les que van predominar durant les primeres hores del dia. Tot i això, a mesura que es va acostar el migdia, es va notar el contrast tèrmic ja que temperatures sota zero es va passar a valors que van superar els 18 graus en punts de la demarcació.

El fred va ser ben viu a primera hora i les temperatures es van frenar molt i això va provocar una caiguda de les mínimes per sota dels zero graus en moltes comarques. Entre els registres més destacats hi ha: Vilobí d'Onyar amb 6,1 graus sota zero, Salt amb -6,5 i l'aeròdrom de Das, amb 9,8 graus negatius. Les gelades, però, cal destacar que també van arribar arran de costa. A l'Alt Empordà, Sant Pere Pescador es va llevar amb un registre mínim de -3,5 graus i Castelló d'Empúries, amb -3,1.

El meteoròleg i col·laborador del Diari de Girona Gerard Taulé va valorar ahir la situació climàtica viscuda de bon matí i va qualificar el fred de ple hivern. A les Deveses de Salt la mínima registrada va ser de 6,5 graus negatius, assegura que no és una temperatura de rècord tot i ser una de les més baixes en un 15 de novembre. El rècord de mínima d'aquest dia es remunta a fa deu anys, amb 10 graus sota zero.

A Girona ciutat, els termòmetres ahir també van caure en picat, segons el Meteocat es va arribar a 4,8 graus sota zero. Una temperatura que es va registrar, com diu Taulé, a l'estació meteoròlògica situada a les Hortes de Santa Eugènia.

En canvi, en altres punts de la ciutat els registres van ser diferents. A la zona de la Devesa es va assolir una mínima de 0,9 graus sota zero; a la Vall de Sant Daniel de 4,5 graus negatius i a l'estació del Barri Vell de 0,1. El rècord de temperatura més baixa en un mes de novembre de la sèrie 1911-2016 es va donar el 30 de novembre de 1978 amb -8 graus. Pel que fa a Sarrià de Ter, a Sarrià de Dalt la mínima va caure fins als 4,5 graus negatius i al nucli de Sarrià de Ter, es va quedar en 0,9 graus negatius.

Les màximes d'ahir es van enfilar a la demarcació i van superar els 18 graus. A Cruïlles, per exemple, es va donar un registre de 18,4 i la màxima a Girona ciutat va ser de 17,5 graus. Aquestes màximes van provocar una sensació d'inversió tèrmica en molts punts. A l'Empordà també van ser altes perquè en algunes àrees també s'hi va mantenir la tramuntana i això va ajudar a pujar els termòmetres, que havien quedat curts durant el matí.

La previsió de Gerard Taulé és que aquesta onada de fred dels últims dies remeti i que en els propers dies i les màximes pugin per damunt dels 20 graus tot i que encara glaçarà als afores de Girona. Segons Gerard Taulé, és possible que d'aquí a 10 dies hi hagi una forta pujada de temperatures. I a més, que aquest canvi porti màximes de 22 graus i mínimes de 14 graus al centre de Girona per culpa del garbí. També afegeix que per ara, en els mapes no es veu pluja per enlloc.

Prem per veure més contingut per a tu