Segueix-nos a les xarxes socials:

Nova consulta al Güell per tractar afeccions a l'úter sense passar pel quiròfan

Ha posat en marxa un gabinet per fer histeroscòpies, una prova tant diagnòstica com terapèutica

Nova consulta al Güell per tractar afeccions a l'úter sense passar pel quiròfan

El centre Güell de Girona té des d'aquest mes un Gabinet d'Histeroscòpies Ambulatòries, una consulta que evita a les pacients haver de passar pel quiròfan per diagnosticar i tractar afeccions a l'úter com pòlips o malformacions uterines. Aquest nou dispositiu del Programa d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (Assir) del Gironès i Pla de l'Estany permet realitzar aquestes proves, tant diagnòstiques com terapèutiques, que abans s'havien de fer als quiròfans de l'hospital Josep Trueta

La histeroscòpia és un procediment que consisteix a introduir un tub amb una petita càmera a la cavitat de l'úter, per diagnosticar malformacions uterines que provoquen esterilitat, per detectar pòlips o sagnats anòmals en la menopausa, entre d'altres afeccions ginecològiques.

En el mateix procediment, els aparells permeten fragmentar i extreure pòlips i teixits uterins, per analitzar-los, sense necessitat de derivació quirúrgica. Les histeroscòpies també són adequades per extreure dispositius intrauterins anticonceptius (DIU) que hagin pogut quedar retinguts.

A les noves consultes del centre d'especialitats Güell, equipades amb material més petit i menys invasiu, aquestes proves es realitzen ara sense anestèsia i en un ambient més relaxat per a les pacients. La prova té una durada d'entre 15 i 30 minuts.

En tractar-se d'un procediment que s'adapta al cicle menstrual de les pacients, el fet de tenir un espai específic per realitzar-lo també ofereix més flexibilitat per adequar la realització de la prova en funció del cicle de cada dona, indiquen des de l'Institut Català de la Salut (ICS), que gestiona l'Assir.

Prem per veure més contingut per a tu