Segueix-nos a les xarxes socials:

Aixequen una mota al passallís de Sobrànigues per avaluar danys

Les administracions comencen els treballs de drenatge de l'aigua per poder valorar la fisura de la passera

Aixequen una mota al passallís de Sobrànigues per avaluar danysaj. de flaçà

Els treballs per reobrir la passera entre Flaçà i Sobrànigues (terme municipal de Sant Jordi Desvalls) van començar divendres amb l'aixecament d'una mota de terra per la banda de la riba esquerra del Riu Ter. Segons va explicar a Diari de Girona l'alcalde de Flaçà, Joan Adroher, l'objectiu d'aquesta obra és drenar l'aigua d'aquesta zona i frenar-la i, així, poder «veure l'abast de la fisura de la llosa».

L'estructura d'aquest pas elevat va patir una esquerda durant la riuada del temporal Gloria i, des de llavors, ha estat tallada a la circulació de vehicles i vianants per prevenció i seguretat. Es tracta d'un tram que sempre pateix talls quan plou, ja que es troba en una zona inundable, i això ha fet que centenars de veïns de la zona s'hagin organitzat en un grup de Whatsapp -anomenat «aixequem la barrera»- per estar-ne sempre informats, ja que la drecera del passallís implica retallar 20 quilòmetres el trajecte d'una banda a l'altra del riu.

A més, el temporal també va emportar-se les proteccions -uns rastrells- que evitaven que l'aigua descalcés l'estructura per sota. «El més probable és que fem una escullera per la banda de riu avall del passallís, amb pedres i ciment», va explicar Adroher.

Un cop s'hagi examinat l'estructura i s'hagin avaluat els danys, els serveis tècnics de la Diputació de Girona redactaran el projecte de reparació.

Prem per veure més contingut per a tu