Segueix-nos a les xarxes socials:

Una nevada deixa imatges de postal en uns Pirineus deserts

Puigcerdà va registrar un gruix de vuit centímetres, mentre que les estacions d'esquí presentaven una imatge insòlita, amb una capa de neu que cap esquiador va poder alterar

Una nevada deixa imatges de postal en uns Pirineus desertsfoto: albert lijarcio/acn

Avançat ja el mes de març, i ja en plena primavera, la nevada que va caure ahir al Pirineu va deixar imatges de postal a les estacions d'esquí gironines, tancades des de fa dies per la pandèmia del coronavirus. En les fotografies divulgades per Ferrocarrils de la Generalitat -que va explicar que havien estat preses per treballadors que estan fent tasques «essencials i inajornables» de desmuntatge i vigilància- es poden veure les pistes d'esquí de les diferents estacions totalment buides i cobertes per un mantell de neu recent caiguda que cap esquiador ha pogut alterar.

A Puigcerdà es van acumular fins a vuit centímetres de neu, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya. Es tracta d'un gruix similar al registrat en altres poblacions de la Cerdanya. A més, la Generalitat va emetre un nou avís davant la possibilitat que caigui neu a quotes baixes a les comarques de l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Ripollès i la Cerdanya. S'espera que es puguin acumular dos centímetres a partir dels 500 metres.

Però en un moment en què és impossible sortir de casa per esquiar, fer ninots o ni tan sols una guerra de boles de neu, a les xarxes socials va sorgir ahir l'etiqueta #nevadaconfinada, amb la qual nombrosos usuaris van compartir les seves fotografies.

El Ripollès, també emblanquinat

Al llarg de tota la nit, i també durant el matí, les precipitacions en forma de neu van arribar tant a la Cerdanya com al Ripollès. Puigcerdà es va llevar amb una fina capa de neu i, segons l'observador meteorològic de la ciutat, Jordi Queralt, a les vuit del matí ja hi havia vuit centímetres de neu i la mínima havia caigut fins a -1,4 graus.

Aquesta neu tardana també va sorprendre els veïns de localitats com Das (10 centímetres de neu acumulada), Campdevànol (2 centímetres), Camprodon, Alp o Sant Pau de Segúries (1 centímetre): depenent de la cota, van registrar una simple emblanquinada o es va acumular una capa més destacada. A Ulldeter, van arribar a acumular-se fins a divuit centímetres de neu.

Baixada de temperatures

Pel que fa a les temperatures mínimes, van caure sensiblement respecte a dies anteriors. Així, a Tosa d'Alp el termòmetre es va desplomar fins a -9,8 graus, a Meranges se'n van registrar -6,9, i a Das, -1,7. Tot i ser positives, també van destacar les mínimes baixes a Olot (0,6 graus), la Vall d'en Bas (1,3 graus) i Sant Pau de Segúries (0,7 graus).

Prem per veure més contingut per a tu