Segueix-nos a les xarxes socials:

Teisa estrena tres línies per unir Girona i la Catalunya nord

Les rutes serviran per connectar les comarques gironines amb poblacions transfrontereres de França

La companyia gironinaTEISA que connectaran diàriament les comarques de Girona amb poblacions transfrontereres del sud de França i possibilitarà l'enllaç amb Perpinyà previ transbord.

Mitjançant el projecte europeu ConnECT, que té com a socis la Generalitat, la Regió d'Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals, es posaran en marxa tres recorreguts en tots dos sentits. La línia C3 passarà per Figueres, la Jonquera Els Limits, el Pertús i El Voló, la C4 unirà la capital empordanesa amb Maçanet de Cabrenys, Costoja i Sant Llorenç de Cerdans, i la C5 transcorrerà per Camprodon, Molló, Prats de Molló i La Presta.

«Nova aposta» pel territori

El director-gerent de TEISA, Àlex Gilabert, explica que és «una nova aposta» pel territori, «ja que, fins ara, la connexió regional amb autocar transfronterer entre Catalunya i França era inexistent». «Al mercat ja hi ha línies internacionals, però la majoria són de llarga distància», afegeix Gilabert, satisfet que les poblacions gironines frontereres puguin desplaçar-se als «municipis veïns francesos en transport públic». «Per què no anar a comerços de la Jonquera en autocar des de Perpinyà o El Voló? Ara, serà possible», assenyala el director-gerent de TEISA.

Per a la companyia, serà la primera experiència internacional en transport regular i, com a exemple de temps de trajecte, el que va de Figueres a Perpinyà, amb transbord al Voló, serà d'una hora i mitja.

Prem per veure més contingut per a tu