Segueix-nos a les xarxes socials:

Fisioterapeutes demanen més mesures contra la Covid-19 persistent

la Intersindical demana que les baixes es considerin malaltia laboral i puguin superar els 18 mesos

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya insisteix en la necessitat de prendre mesures per lluitar contra la covid persistent. Actualment, les dades indiquen que entre un 10 i un 15% de les persones que pateixen un contagi per covid-19, independentment del seu grau d’afectació, tenen risc de patir el que es defineix com a «covid persistent».

En aquest sentit, els fisioterapeutes catalans segueixen reclamant una major atenció per part de les administracions per tal de prendre mesures que ajudin a tractar-la, un problema íntimament relacionat amb el volum de contagis i que es pot agreujar-se encara més en un futur amb les dades actuals. Per a Ramon Aiguadé, degà del Col·legi, «els fisioterapeutes reclamem una major presència de fisioterapeutes en els equips multidisciplinaris que tracten aquest tipus de pacients, per poder ajudar a agilitzar la seva recuperació i abordar-la en les millors condicions. El nombre de fisioterapeutes segueix sent baix a hospitals i centres de salut, en general».

D’altra banda, la Intersindical demana que les baixes per covid persistent es considerin malaltia o accident laboral, ja que ve derivada com a seqüela d’una malaltia reconeguda com a professional a efectes de prestació econòmica. També sol·licita que el període màxim s’ampliï, i enlloc de 18 mesos es prorrogui per períodes de 6 mesos, prorrogables per períodes iguals fins a un màxim de 18 mesos més. També sosté que cal incloure la covid persistent el catàleg de malalties professionals, de forma que sigui reconeguda i tractada per les unitats de Prevenció de Riscos Laborals dels centres de treball i rebi el tractament adequat.

Prem per veure més contingut per a tu