Segueix-nos a les xarxes socials:

L'hospital de Campdevànol inverteix més de 70.000 euros en plaques solars

Es preveu un estalvi de 8.000 euros anuals en despesa energètica

L'hospital de Campdevànol inverteix més de 70.000 euros en plaques solarshospital de Campdevànol

L’hospital de Campdevànol està instal·lant panells fotovoltaics a la teulada de l’edifici, en una clara aposta per les energies renovables i fer un pas més cap a garantir uns equipaments més sostenibles. Les plaques es van començar a instal·lar la setmana passada i es preveu que els treballs tinguin una durada de deu dies. La inversió total és de 71.000 euros, subvencionats en un 25% pels fons europeus Next Generation.

L’aposta per aquesta inversió respon a la necessitat de reduir el cost de l'energia de l’hospital, tenint en compte que és molt elevat perquè es tracta d’un equipament que està en continu funcionament. Aquest increment de l’electricitat, a més, s’ha vist agreujat a causa de la guerra d'Ucraïna. Es preveu que amb les plaques fotovoltaiques es generi un estalvi anual d'uns 8.000 euros en despesa d'energia. En total s’instal·laran 180 mòduls/plaques a la teulada de l'edifici de l’Hospital, i es preveu que aquesta inversió s'amortitzi entre 7 i 8 anys.

Els treballs no han de tenir grans afectacions pels usuaris. Bàsicament, la grua que ajuda a la col·locació dels panells ha ocupat momentàniament la illeta central de davant de l’hospital provocant algun problema de mobilitat mínim. El personal de coordinació de la instal·lació i el propi de l'Hospital estan a peu d'obra per tal de minimitzar aquestes incidències.

Segons ha explicat el director financer de l’hospital de Campdevànol, Sergi Subirachs, “estem també a l'aguait d'altres possibles línies d'ajudes en aquest àmbit de la sostenibilitat i d'inversions en equipaments sanitaris, per si podem ser-ne beneficiaris, però el desplegament per part dels governs és lent”.

Prem per veure més contingut per a tu