Segueix-nos a les xarxes socials:

El sindicat CSIF diu que el reforç d’Estrangeria és només «un rentat de cara per fer callar crítiques»

Diuen que els nou empleats que s’incorporaran són «insuficients» davant el volum de feina que s’acosta

El sindicat CSIF diu que el reforç d’Estrangeria és només «un rentat de cara per fer callar crítiques»

El sindicat CSIF considera que la decisió del Ministeri de contractar nou persones més per treballar a l’Oficina d’Estrangeria de Girona és «insuficient» i només és un «rentat de cara per fer callar les crítiques» davant la manca de personal. El president del CSIF a Girona, Rafa Sánchez, recorda que el proper dimarts,16 d’agost, entrarà en vigor el nou reglament d’estrangeria, fet que provocarà l’entrada «de centenars i centenars de nous expedients» de persones que a partir d’ara compliran amb els requisits per regularitzar la seva situació. «Des del mes de maig estem sentint a dir que han de venir reforços, però o s’afanyen molt o no seran aquí dimarts», adverteix Sánchez.

El representant sindical també assenyala que, malgrat l’arribada de nou treballadors, n’hi ha dos que aquest any segur que marxen -un per jubilació i l’altre perquè ha escollit un altre destí- i dos més que probablement també marxaran. «Això farà que, en realitat, només guanyem cinc efectius nous», lamenta Sánchez. Uns efectius que, malgrat ser benvinguts, arribaran en forma d’interins i sense conèixer la feina, de manera que trigaran uns mesos a aprendre els procediments.

Per tot plegat, Sánchez manté, igual que ha defensat en els últims mesos, que el Govern estatal ha d’oferir places estructurals -i no interines- a l’Oficina d’Estrangeria de Girona, així com posar complements específics per fer aquestes places «atractives» i que la fent no marxi cap a altres destins. «La situació a Girona és molt greu, gairebé crítica», adverteix.

Prem per veure més contingut per a tu