Segueix-nos a les xarxes socials:

Setmana de controls de velocitat a les comarques de Girona

Es faran tant en vies urbanes com interurbanes

Setmana de controls de velocitat a les comarques de GironaAgències

Setmana de controls de velocitat a les comarques de Girona.

El Servei Català de Trànsitcoordina fins diumenge amb els Mossos d’Esquadrai les Policies Locals una campanya policial per combatre la velocitat excessiva. 

Aquesta vigilància afecta tant l’àmbit interurbà de carreteres principals i secundàries com l’urbà.

A la campanya de controls de velocitat d’abril de l’any passat es van imposar en una setmana un total de 26.869 denúncies a tot Catalunya, de les quals 26.858 van ser administratives i 11 penals. Això vol dir que es van denunciar de mitjana 3.838 conductors cada dia per excés de velocitat.

El 2022, la velocitat inadequada va representar l'11,1% del total dels factors concurrents dels accidents amb víctimes en zona interurbana.

La velocitat excessiva pot tenir afectacions:

Des de Trànsit es recorda que l’increment de la velocitat augmenta la violència dels impactes en els sinistres viaris. Per exemple, una col·lisió a 50 km/h equivaldria a una caiguda des de 10 metres d’altura, mentre que tenir un accident a 160 km/h multiplica per deu la força del xoc i, per tant, les seves conseqüències.

També destaca que cal mantenir la distància de seguretat amb el cotxe del davant per parar a temps davant de qualsevol emergència. Alerten que en condicions normals, a 120 km/h es recorre la distància equivalent a un camp de futbol abans d’aturar un cotxe.

La distància necessària per aturar un vehicle s’obté sumant la distància de reacció més la distància de frenada. Per tant, la velocitat a la qual se circula influeix directament en aquestes variables i incrementa el risc de tenir un accident.

Prem per veure més contingut per a tu