Segueix-nos a les xarxes socials:

Èxit de participació en unes jornades gironines d'energia

Hi han acudit 140 participants que han posat en comú projectes locals i iniciatives relacionades amb la transició energètica a la província

Èxit de participació en unes jornades gironines d'energiaEddy Kelele

Un total de 140 persones de diferents àmbits van participar dijous i divendres en unes jornades sobre energia i transició energètica celebrades a Vilablareix i la Vall d’en Bas. 

L’objectiu de les Jornades de Comunitats Locals d’Energia de les comarques gironines és posar en comú projectes impulsats des de l’Administració, ciutadania i per agrupacions d’activitat econòmica. Durant ambdós dies s’han fet intervencions de diversos diputats de la Diputació de Girona, Maite Tixis, Josep Maria Bagot i Nil Papiol, i s’han exposat diversos projectes per analitzar-ne les barreres i oportunitats. 

En la primera sessió d’aquestes jornades es van tractar les comunitats locals d’energia impulsades des de l’Administració i des d’agrupacions d’activitat econòmica, amb diferents ponències de tècnics i experts en transició energètica de les comarques gironines.

En aquesta sessió també es va debatre sobre les comunitats energètiques com a motor de desenvolupament local, amb ponències i explicacions de dinàmiques de treball i exposicions de projectes que es porten a terme a la demarcació.

Dels 140 projectes que la Diputació està acompanyant, 127 estan impulsats pels ajuntaments, 7 per la ciutadania, 4 estan vinculats a activitats econòmiques (zones industrials) i 2 estan impulsats per consells comarcals (l’eòlica Empordanet i Solar i l’abocador de Puigpalter al Pla de l’Estany).

Les jornades, a les quals van participar tant càrrecs d’ens locals, tècnics, empreses, ciutadania i membres d’associacions i cooperatives, van ser organitzades per la Diputació de Girona, que destina fins a 262.272,63 €   a estudis tècnics per impulsar projectes de comunitats locals d’energia. En aquest sentit, l’ens supramunicipal té l’objectiu d’incrementar progressivament la corresponsabilització de les administracions amb la sostenibilitat.

Prem per veure més contingut per a tu