Èxit de participació en unes jornades gironines d'energia

Hi han acudit 140 participants que han posat en comú projectes locals i iniciatives relacionades amb la transició energètica a la província

Jornades d'energia organitzades per la Diputació de Girona.

Jornades d'energia organitzades per la Diputació de Girona. / Eddy Kelele

Redacció

Un total de 140 persones de diferents àmbits van participar dijous i divendres en unes jornades sobre energia i transició energètica celebrades a Vilablareix i la Vall d’en Bas. 

L’objectiu de les Jornades de Comunitats Locals d’Energia de les comarques gironines és posar en comú projectes impulsats des de l’Administració, ciutadania i per agrupacions d’activitat econòmica. Durant ambdós dies s’han fet intervencions de diversos diputats de la Diputació de Girona, Maite Tixis, Josep Maria Bagot i Nil Papiol, i s’han exposat diversos projectes per analitzar-ne les barreres i oportunitats. 

En la primera sessió d’aquestes jornades es van tractar les comunitats locals d’energia impulsades des de l’Administració i des d’agrupacions d’activitat econòmica, amb diferents ponències de tècnics i experts en transició energètica de les comarques gironines.

En aquesta sessió també es va debatre sobre les comunitats energètiques com a motor de desenvolupament local, amb ponències i explicacions de dinàmiques de treball i exposicions de projectes que es porten a terme a la demarcació.

Dels 140 projectes que la Diputació està acompanyant, 127 estan impulsats pels ajuntaments, 7 per la ciutadania, 4 estan vinculats a activitats econòmiques (zones industrials) i 2 estan impulsats per consells comarcals (l’eòlica Empordanet i Solar i l’abocador de Puigpalter al Pla de l’Estany).

Les jornades, a les quals van participar tant càrrecs d’ens locals, tècnics, empreses, ciutadania i membres d’associacions i cooperatives, van ser organitzades per la Diputació de Girona, que destina fins a 262.272,63 €   a estudis tècnics per impulsar projectes de comunitats locals d’energia. En aquest sentit, l’ens supramunicipal té l’objectiu d’incrementar progressivament la corresponsabilització de les administracions amb la sostenibilitat.