Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres detecta 57 persones dormint al carrer, 20 de les quals ho fan al ras

Des de l'Ajuntament i la Creu Roja donen per fet que n'hi ha més que no s'han trobat en aquest dispositiu

Figueres detecta 57 persones dormint al carrer, 20 de les quals ho fan al rasCedida per Ajuntament de Figueres

Un dispositiu conjunt entre els serveis socials de l'Ajuntament de Figueres i la Creu Roja ha detectat que 57 persones dormen al carrer a la capital de l'Alt Empordà. D'aquestes, n'hi ha 20 que ho fan al ras, mentre que 28 més pernocten sota cobert, ja sigui en caixers automàtics, tendes de campanya, porxos o portals. Les altres nou persones que no tenen una llar on passar la nit dormen a dins de cotxes o furgonetes. Aquest dispositiu, que ha comptat amb la col·laboració de Càritas, l'ONG Tallers, Protecció Civil i la Guàrdia Urbana, "dona una fotografia" de la gent que dorm al carrer, si bé des de l'Ajuntament creuen que són més, perquè hi ha persones que no s'han trobat i que estan en altres llocs dormint.

El dispositiu conjunt s’ha fet aquest dijous entre les vuit del vespre i la mitjanit, amb l’objectiu de conèixer la situació de les persones que viuen al carrer per “poder impulsar polítiques socials i recursos útils” que s’adaptin a la seva realitat d’aquestes persones i poder-les ajudar.

Des del consistori assenyalen la voluntat d’aconseguir que “ningú hagi de viure al carrer” I també es pretén analitzar els canvis que es produeixen entre les persones que dormen al carrer, tant a nivell sociodemogràfic com en relació a les seves necessitats, la seva vulnerabilitat o l’efectivitat de les polítiques socials. A més, també es busca aprofundir en el coneixement del fenomen del sensellarisme, conèixer el nombre de persones en situació de sense un lloc on viure a la ciutat i que, en cas de situacions extraordinàries d’emergència social o sanitària, disposar dels equipaments i serveis específics per atendre les persones sense llar.

Prem per veure més contingut per a tu