Segueix-nos a les xarxes socials:

Miquel Martín s´endinsa al món dels corallers amb «Cabells de Medusa»

Cabells de Medusa és el suggeridor títol del llibre amb què Miquel Martín vol transportar el lector al segle XIX, quan els corallers de Begur s´embarcaven cap a terres llunyanes i exòtiques en expedicions plenes de risc i incertesa. Però el lector no només reviu amb intensitat les aventures dels corallers, sinó que comparteix també tot el procés de descoberta i creació literària que hi ha darrera el llibre. Un llibre que desvetlla el vincle secret entre diverses generacions d´una família i que, amb un llenguatge precís, viu i subtil, acull el dietari, el relat o la llegenda.

Si Hi ha amors que maten va donar a conèixer l´ofici i la qualitat de Miquel Martín i L´estratègia de la gallina el va confirmar com un dels nous talents de la literatura catalana, Cabells de Medusa representa la maduresa d´aquest autor, el seu domini dels recursos narratius i la seva capacitat d´experimentació.

El passat mes d´octubre l´autor begurenc va rebre el VI Premi Jaume Maspons i Safont, dotat amb 5.000 euros, per la novel·la satírica Dictadors de butxaca, que té la mateixa protagonista de Cabells de Medusa, la Reparada, i que destapa les vergonyes del paràsits prepotents i mediocres que exerceixen els seus deliris de poder a costa dels altres. Dues obres i un personatge que situen l´autor en el primer pla de la narrativa actual.

La presentació de Cabells de medusa serà divendres a les vuit del vespre a la Llibreteria de Girona. La segona presentació del llibre serà el 14 de desembre a la biblioteca Salvador Raurich de Begur.

Miquel Martín i Serra (Begur, 1968) és llicenciat en filosofia i professor d´anglès. Viu a Esclanyà i treballa de tècnic a l´àrea de Cultura de l´ajuntament de Begur. Ha guanyat nombrosos premis de narrativa, entre els quals destaquen el Joan Fuster, el Manuel de Pedrolo, el Solstici, els premis Calassanç i el Romà Comamala. És membre de l´Associació d´Escriptors en Llengua Catalana i imparteix tallers d´escriptura creativa a través de la Diputació de Girona.

Prem per veure més contingut per a tu