Segueix-nos a les xarxes socials:

Rússia construeix una nau per enviar turistes al voltant de la lluna al 2014

La construcció de la nova Soiuz, equipada pels viatgers no professionals,es troba en fase incial

Rússia construeix una nau per enviar turistes al voltant de la lluna al 2014diari de girona

La corporació espacial russa Energuia, fabricant de les Soiuz, va anunciar ahir que està construint una nova nau tripulada per enviar turistes al voltant de la Lluna a partir de 2014. "La construcció està encara en fase inicial", va assegurar Vitali Lopotá, president i enginyer en cap de Energuia, a l'agència Interfax, que va insistir que les noves Soiuz estaran especialment equipades per a "la realització de programes comercials amb participants no professionals".

Energuia negocia ja el pressupost del projecte, el nombre de turistes que viatjaran en cada vol i el preu que hauran de pagar per prendre part en l'odissea espacial.

En el cas que el vol comercial de les Soyuz es limités a envoltar la Lluna i retornar a la Terra, el viatge duraria 8 o 9 dies; mentre que si el periple inclou una visita a l'Estació Espacial Internacional, es podria allargar fins a tres setmanes.

Rússia va iniciar els vols comercials a l'espai fa una dècada per a solucionar la crisi de finanançament del programa espacial. De moment, l'Estació Espacial ha obert les seves portes a set turistes: el nord-americà Denis Tito (2001) va ser el primer a viatjar a la plataforma, seguit pel sud-africà Mark Shuttleworth, anomenat el "afronauta" (2002) i el nord-americà Gregory Olsen (2005).

La nord-americana d'origen iranià Anousha Ansari va ser la primera dona turista a viatjar a l'estació (2006), seguida del nord-americà Charles Simonyi (2007) i de Richard Garriott, fill de l'exastronauta nord-americà Owen Garriott (2008).

Simonyi va ser l'únic turista a repetir experiència el mes de març del 2009, mentre que el fundador del Cirque du Soleil, el canadenc Guy Laliberté, va ser l'últim neòfit a allotjar-se a l'EEI, des d'on va dirigir un espectacle pels cinc continents per alertar al món sobre el problema de l'escassetat de l'aigua.

Prem per veure més contingut per a tu