Segueix-nos a les xarxes socials:

El Museu del Joguet mostra les joguines construïdes al desert pels nens saharauis

Una exposició exhibeix joguines fetes als camps de refugiats del Sàhara Occidental

El Museu del Joguet mostra les joguines construïdes al desert pels nens saharauis

L'exposició Jugar al desert, que es pot visitar al Museu del Joguet de Figueres fins al proper 4d'octubre, mostra la imaginació, l'enginy i l'habilitat dels nens i les nenes saharauis en la construcció dels seus joguets, atesa la simplicitat de recursos de què disposen.

Segons han explicat els organitzadors de l'exposició, les joguines exhibides a la mostra, que va quedar inaugurada aquest divendres, pertanyen a infants que viuen a la província de Tindouf, als camps de refugiats del Sàhara Occidental, al sud-oest d'Algèria.

Aquests camps, provisionals tot i la seva existència des de fa uns 40 anys, es troben en plena hamada algeriana (desert de pedra pels altiplans rocosos i amb poca sorra).

Als camps hi viuen uns 125.000 saharauis, segons les dades de Nacions Unides, facilitades per Creu Roja Espanyola el 2014.

Els joguets que s'exposen a la Sala Oberta del Museu de Figueres van ser recollits pel periodista figuerenc Josep Puigbert Punset en el transcurs d'una visita a Tindouf l'any 2004 i que va donar al Museu l'any següent.

L'exposició permet prendre consciència del contrast entre les sofisticades i caríssimes joguines dels nens de la societat occidental i les dels nens saharians.

Prem per veure més contingut per a tu