Segueix-nos a les xarxes socials:

Troben una dent humana de 550.000 anys al jaciment de la Cova de l'Aragó

El Museu de l'Home de Talteüll va anunciar ahir que s'ha trobat una dent humana que tindria 100.000 anys més d'antiguitat que les restes humanes que s'havien documentat fins ara a la cova de l'Aragó, a pocs quilòmetres de Perpinyà. Així, la descoberta d'aquesta setmana endarreriria fins als 550.000 anys l'edat de les restes humanes més velles trobades a la zona de Talteüll (Tautavel, en francès).

«550.000 anys, nova data», ha publicat el Museu a la seva pàgina de Facebook. Segons el diari local Midilibre, la peça porta per nom Aragó 149 -és la 149a dent d'homínid que s'ha trobat a la gruta- i ha sortit a la llum excavant un nivell corresponen a un període fred, sec i ventós de la prehistòria.

La troballa a la cova de l'Aragó endarreriria fins als 550.000 anys l'edat de les restes humanes més antigues que s'havien datat fins ara en aquesta zona del Rosselló: constava de 450.000 anys per al que es coneix com l'Home de Talteüll. La troballa d'ara s'afegeix a totes les peces humanes i eines que s'han documentat durant mig segle d'excavacions al jaciment.

Prem per veure més contingut per a tu