Segueix-nos a les xarxes socials:

«La mort de Louis XIV», d'Albert Serra, emociona al festival de Canes

La xarxa s'omple de reaccions positives després de la projecció de la nova pel·lícula del realitzador banyolí sobre els últims dies del Rei Sol

La pel·lícula La mort de Louis XIV va «emocionar» els admiradors del realitzador banyolí Albert Serra i també els escèptics, segons les reaccions recollides a la xarxa després de la projecció d'ahir al Festival de Canes.

La mort de Louis XIV «demostra el seu reconeixement com a gran cineasta», va escriure al seu perfil de Facebook ahir a la tarda el crític de cinema Àngel Quintana, després d'assistir a la projecció, i va afegir que «sembla com si el cineasta subtractiu, minimalista i amic de la improvisació hagués donat pas a un altre cineasta obsessionat pel rigor històric i la fidelitat absoluta a l'època».

Eulàlia Iglesias, també crítica de cinema, va fer públiques les seves reaccions a Twitter: «La mort de Louis XIV té la millor frase final de Canes i l'aparició estelar de Vicenç Altaió citant el Tractat de l'Amor Heroic d'Arnau de Vilanova». Per Eulàlia Iglesias, Albert Serra es manté radical, però aquesta és la «més accessible i ambiciosa» de les produccions de l'autor d'Honor de Cavalleria i El cant dels ocells.

També a Twitter, Xavi Serra ha dit que La mort de Louis XIV és la pel·ícula «més comercial d'Albert Serra» i «són 105 minuts d'un paio morint-se al llit».

L'actor professional Jean-Pierre Léaud encarna el paper del Rei Sol morint-se al llit en el nou llargmetratge de Serra. El rei de França es troba envoltat de metges que no encerten a trobar un remei a la gangrena que pateix arran d'una ferida en una cama en plena caçera.

El monarca absolutista que tot ho ha tingut no pot aconseguir ara el que necessita: un metge que el guareixi. El metge Fagon pronuncia al final del metratge la frase que alguns crítics han considerat genial per la fina ironia que conté: «Déu meu, la propera vegada procurarè fer-ho millor».

Com va explicar el mateix Serra, el film mostra els quinze últims dies del monarca postrat al llit, escenificant la mort per als que l'envolten i lluitant contra ella en els moments de solitud.

Prem per veure més contingut per a tu