Segueix-nos a les xarxes socials:

Cabosanroque posa en marxa una màquina sonora de tribut a Brossa

L'antiga biblioteca de la Casa de Cultura acull un parell de setmanes el muntatge de creació contemporània «No em va fer Joan Brossa»

Cabosanroque posa en marxa una màquina sonora de tribut a Brossa

6

Cabosanroque va estrenar ahir a Girona la màquina sonora No em va fer Joan Brossa, en homenatge al poeta de les imatges hipnagògiques i que aplicaba la paraula «poema» a objectes que creava.

Laia Torrent i Roger Aixut són Cabosanroque, un grup català de música dedicat a l'experimentació, que ahir al vespre va inaugurar a l'antiga biblioteca de la Casa de Cultura de Girona una instal·lació sonora del Festival Temporada Alta que omple l'espai d'una música molt singular creada al moment gràcies a uns mecanismes que colpegen, rasquen o grinyolen.

«Tot va venir d'una instal·lació nostra a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. Molta gent en va dir que la nostra proposta connecta directament amb Joan Brossa», explica Laia Torrent, i afegeix que Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya, els va encarregar aquesta obra a partir de l'obra de Joan Brossa.

No em va fer Joan Brossa inclou una part gravada que se sobreposa a la màquina sonora i que són les veus dels alumnes del Centre Ocupacional i Especial de Treball COIET de Banyoles, recitant precisament textos del malaguanyat Brossa.

El muntatge es pot visitar de forma gratuïta els dies 9, 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18 i 19 d'aquest mes de 16 a 21 hores a la Casa de Cultura.

«Segurament les nostres connexions amb Joan Brossa estan en el treball amb l'objecte i la seva poesia objectual».

La instal·lació se centra en la prosa de l'escriptor i es basa en textos concrets com El jardí de Batafra, 30 divisió i Sota el firmament, però també hi ha un apartat dedicat a la poesia escènica, i el paisatge de Parsifal, de Wagner, compositor que Brossa admirava.

Girona acull així l'estrena d'un muntatge que del maig al junt de 2017 es podrà veure i escoltar al Teatre Nacional de Catalunya. Aquesta instal·lació és una coproducció de Temporada Alta, el Teatre Nacional de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació Lluís Coromina de Banyoles.

La instal·lació té la seva composició sonora i deixa una partitura escrita que, per singular que sigui, altres la podrien interpretar.

Prem per veure més contingut per a tu