Segueix-nos a les xarxes socials:

Lloret de Mar reconstrueix una casa ibera de més de dos mil anys d'antiguitat

L'edifici es troba al jaciment del Turó Rodó, fundat pels volts del 200 aC ?La intenció és incorporar la vivenda a l'oferta turística del municipi

Lloret de Mar reconstrueix una casa ibera de més de dos mil anys d'antiguitat

L'Ajuntament de Lloret de Mar impulsa la reconstrucció d'una casa ibera al jaciment del Turó Rodó, fundat pels volts de l'any 200 aC, amb l'objectiu d'incorporar-lo a l'oferta turística del municipi, on ja hi ha altres jaciments d'aquesta època, com el de Puig de Castellet i Montbarbat.

Els treballs, que van començar l'octubre passat, consistiran a reconstruir la casa de planta quadrangular i amb dues sales seguint les tècniques i materials utilitzats en aquella època, el que es coneix com a arqueologia experimental.

El cost és d'uns 36.000 euros i també s'han fet millores per fer accessible el Turó Rodó amb desbrossament i tala d'espècies vegetals invasores, la reconstrucció d'un tram de muralla afectat i l'anivellament del terreny. També s'han instal·lat panells informatius i la previsió és que l'espai s'obri al públic per Setmana Santa.

La casa que s'està reconstruint és la número 6 del total de set cases adossades a la muralla nord. Aquesta en concret es troba a la zona central i a la part interna de la muralla.

L'interior de la casa s'ambientarà amb objectes i mobiliari per oferir una imatge fidel de com podia haver estat.

La casa ibèrica que s'ha reconstruït pertany al tipus més repetit al Turó Rodó. És de planta quadrangular i estava formada per dues sales. Una sala més gran al fons, que tindria més aviat funcions de residència i emmagatzematge, i una avantsala més petita a davant, que anava destinada principalment a treball, com per exemple petites activitats artesanals o domèstiques.

Aquesta distribució arquitectònica és una de les més habituals en l'arquitectura ibèrica, i a Lloret de Mar també apareix en altres jaciments ibèrics, com el Puig de Castellet o Montbarbat.

Els treballs van començar l'octubre passat, quan es va aixecar de nou la casa amb pedra i ara s'està fent una segona fase amb la col·locació de maons de fang i sorra.

Faltarà una última actuació que consistirà a fer el teulat i que s'enllestirà en els pròxims mesos. La directora de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, va dir que la reconstrucció està dirigida i supervisada per l'arqueòleg Jordi Moré, expert en arquitectura ibera de respecte total per les estructures.

Prem per veure més contingut per a tu