Segueix-nos a les xarxes socials:

El MNAC incorpora 14 obres d'art modern del llegat de Manuel M. Bosch

El MNAC incorpora 14 obres d'art modern del llegat de Manuel M. Bosch

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha incorporat catorze obres, entre dibuixos i pintures d'art modern procedents del llegat de Manuel Maria Bosch Puig (Barcelona, 1947-Sant Feliu de Guíxols, 2015).

El llegat està integrat per obres de Francesc Gimeno, Lluïsa Vidal, Ramon Calsina, Antoni Clavé, Joan Hernández Pijuan, Joan Ponç, Ràfols Casamada i Ernest Santasusagna.

Segons va informar ahir el MNAC, «aquest llegat és un conjunt heterogeni encara que d'un gran interès per a les col·leccions del museu, ja que ha permès incorporar obres d'un artista com Joan Ponç, fins ara només representat gràcies a dipòsits de particulars i del MACBA».

Altres artistes, continua el MNAC, com Ramon Calsina, Antoni Clavé o Francesc Gimeno, veuen reforçada la seva presència a la col·lecció del Museu Nacional.

Des d'avui tres obres d'aquest llegat s'exposen a la col·lecció permanent d'art modern: El Pianista (1940-1960), un oli de Ramon Calsina; Soldat (1940-1960), un dibuix també de Calsina; i Composició (1948), de Joan Ponç.

Manuel Maria Bosch va llegar el seu patrimoni a diferents entitats públiques amb finalitats culturals i socials.

Prem per veure més contingut per a tu