Segueix-nos a les xarxes socials:

La Teteria de Banyoles dedica tres mostres a les postals de Vilarrubias

Es tracta d'obres originals recuperades gràcies al treball de recuperació del seu net, també fotògraf

La Teteria de Banyoles dedica tres mostres a les postals de Vilarrubias

La Teteria del Barri Vell de Banyoles ofereix fins el proper 19 d'octubre la microexposició Postals, de Rafael Vilarrubias.

Rafael Vilarrubias i Ros va néixer a Igualada el 2 de març de 1905, on va viure ?ns a l'edat de 26 anys. Treballava d'escrivent alhora que concorria a les exposicions i cursets de l'Agrupació fotogrà?ca Igualadina.

A l'any 1931, Vilarrubias va arribar a Banyoles i va començar la seva tasca fotogrà?ca fent, entre d'altres, les fotogra?es que es vendrien en forma de postal a «Can Lero» constituint un dels primers documents de promoció turística de la ciutat.

Part d'aquests documents es poden trobar en la selecció de 12 postals originals que s'exposen a la Teteria en la primera d'una sèrie de 3 exposicions que l'establiment dedicarà a Vilarrubias qui, segons recocren, també va treballar per mitjans de comunicació com La Vanguardia.

Treball de recuperació

Les dotze postals que poden observar-se en aquesta mostra són les originals que es venien a Banyoles als anys 1930-40 i estan exposades gràcies al treball de recol·lecció i ordenació de la documentació de Rafael Vilarrubias que ha fet la família del fotògraf amb el seu net (i també professional de la fotogra?a) Esteve Vilarrubias al davant.

Prem per veure més contingut per a tu