Segueix-nos a les xarxes socials:

El Pavelló Mies Van der Rohe homenatja els arquitectes RCR

Una exposició amb construccions fetes a Olot i Girona explica l'aportació del despatx premi Pritzker

El Pavelló Mies Van der Rohe homenatja els arquitectes RCR

El Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona acull un muntatge expositiu de les obres del despatx olotí d'arquitecte RCR amb plànols, maquetes, projeccions i fotografies de les 7 obres, que han estat nominades en diferents edicions del Premi EUMies Award, que organitza la Fundació Mies van der Rohe, juntament amb la Unió Europea, cada dos anys.

A la selecció hi ha projectes nacionals, com és el cas de la Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver (Barcelona), l'Estadi d'Atletisme Tossols-Basil (Olot), el Parc de Pedra Tosca (Olot), Centre Recreatiu i Cultural (Girona) o el Celler Bell-lloc (Palamós). I també obres internacionals com el Museu Soulages (Rodez, França) o el Crematorium (Holsbeeck, Bèlgica).

L'exposició, que està organitzada per l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, es podrà visitar del 10 al 18 de març i està inclosa amb l'entrada del Pavelló Mies van der Rohe.

El 14 de març se celebrarà l'acte central, que comptarà amb la presència dels tres arquitectes premiats i la participació de Paul Dujardin, director del Museu BOZAR, a Brussel·les; Benedetta Tagliabue, membre del jurat del Premi Pritzker; i Esteve Bonell i Eduard Bru, membres del jurat del Premi EUMies Award 2001 i 2003.

La Fundació explica en un comunicat que aquest vol ser un reconeixement a Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta «per la seva contribució a la projecció de l'arquitectura catalana més enllà de les fronteres disciplinàries i territorials, que els ha merescut el premi Pritzker 2017 i ser part en nombroses edicions del Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea - Premi Mies van der Rohe».

La Fundació Mies van der Rohe va ser creada el 1983 per l'Ajuntament de Barcelona, amb l'objectiu inicial de dur a terme la reconstrucció del Pavelló Alemany, dissenyat per Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich per a l'Exposició Internacional de Barcelona del 1929.

A més d'atendre la conservació i el coneixement del Pavelló Mies van der Rohe, la Fundació impulsa el debat, la difusió i la sensibilització sobre temes d'arquitectura i urbanisme contemporanis.

Prem per veure més contingut per a tu