Segueix-nos a les xarxes socials:

El Ministeri de Cultura nega a l'advocat de la Generalitat la defensa de l'exconseller Vila

Santi Vila està citat a declarar juntament amb Lluís Puig en la causa del litigi de les obres d'art de Sixena

El Ministeri de Cultura nega a l'advocat de la Generalitat la defensa de l'exconseller Vila

El Ministeri de Cultura ha ordenat a l'advocat de la Generalitat que renunciï a la defensa de l'exconseller de Cultura, Santi Vila, en la causa del litigi de les obres d'art de Sixena.

Vila està citat a declarar el pròxim 25 d'abril als jutjats d'Osca, juntament amb el conseller de Cultura destituït pel 155, Lluís Puig, acusats de delicte de desobediència i prevaricació per no haver lliurat les 44 obres que hi havia al Museu de Lleida i que finalment van ser traslladades per ordre judicial i amb la intervenció de la Guàrdia Civil el passat 11 de desembre.

Respecte a la situació de Lluís Puig, la fiscalia d'Osca s'ha adherit a la reclamació de l'advocat de Villanova de Sixena, Jorge Español, per tal que se li prengui declaració a Brussel·les davant "la més que probabilitat que no es presenti" a la citació de la setmana que ve.

Vila ha sol·licitat l'assistència de la defensa en el lletrat de la Generalitat perquè compareix pel seu càrrec a la conselleria de Cultura. El Ministeri de Cultura, que en vigor del 155 actua com a Departament de Cultura, ha ordenat al lletrat que renunciï a la defensa de Vila, que haurà de buscar-se un advocat particular.

L'advocat Jorge Español també ha sol·licitat que s'investigui a la secretaria general del Departament de Cultura, Maria Dolors Portús, per haver autoritzat la defensa, a través de l'advocat de la Generalitat, de l'exconseller Santi Vila. Español creu que Portús hauria comès un delicte de prevaricació per haver concedit aquesta autorització sense tenir competències al respecte.

Prem per veure més contingut per a tu