Segueix-nos a les xarxes socials:

El Girocòmic reunirà en la quarta edició un centenar d'expositors

El certamen, que se celebrarà els dies 12 i 13 d'octubre, estrenarà un nou espai infantil

El Girocòmic reunirà en la quarta edició un centenar d'expositorsMarc Martí

Un centenar d'expositors es donaran cita en la quarta edició del Girocòmic, la fira del còmic, el manga i l'entreteniment que se celebrarà entre el dissabte 12 i el diumenge 13 a les carpes situades a la Devesa de Girona. Com a aposta per l'edició d'enguany cal esmentar la creació del Girocòmic Kids, un indret pensat per als més menuts de la casa on podran gaudir d'activitats infantils i familiars, tallers i actuacions musicals.

Entre les activitats destacades d'aquesta edició, hi haurà una taula rodona sobre el feminisme il?lustrat a càrrec de Lyona, Lola Vendetta i Maria Hesse o la conferència sobre conflictes històrics, que comptarà amb la presència del reconegut periodista britànic John Carlin, acompanyat d'Oriol Malet. Altres autors que desfilaran pel Girocòmic 2019 seran: Fernando Dagnino, Dani Lagi, Guillem Terribas, Joan Sanz, Joan Mundet, Josep Busquet, Jordi Bernet, Núria Aparicio i Rocío Quillahuaman.

Girocòmic entregarà de nou el premi que porta el nom del saló i que cada any s'entrega a una personalitat reconeguda del sector en reconeixement a la seva trajectòria professional. El premi d'aquest any s'entregarà a Miguelanxo Prado, il·lustrador gallec amb una àmplia trajectòria i amb prestigi internacional.

Talent emergent

Segons va explicar ahir Àlex Freire, coordinador del certamen, en una presentació que va tenir lloc a l'Ajuntament de Girona, «pensant en els més joves, i amb l'objectiu de recolzarlos i donarlos impuls», el saló ha creat un nou guardó que reconeixerà la tasca dels autors novells amb l'entrega del premi Santi Navarro a l'autor revelació. La il?lustradora Andrea Torrejón serà la primera a rebre aquest premi.

En la mateixa presentació, el regidor de cultura a l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, va destacar que «després de l'edició d'enguany de Girocòmic toca treballar pel futur, vull asseure'm amb l'organització i marcar línies de futur conjuntes on centres cívics, centres socials, el Departament de Joventut de l'Ajuntament, l'Aula d'Escriptura de La Mercè i la resta d'entitats culturals de la ciutat de Girona treballin conjuntament amb Girocòmic, ja que constitueix una porta d'entrada de la cultura a casa nostra».

El programa d'aquesta edició inclourà un total de quatre exposicions, set conferències, una vintena autors que signaran les seves obres, dotze tallers, sis projeccions, deu tallers infantils i set actuacions infantils. La cita seguirà comptant amb àrees dedicades als jocs de taula i als videojocs. Tampoc hi faltaran exhibicions (esgrima històrica, ninjutsu, danses d'anime) i una passarel·la i concursos de cosplay (la subcultura japonesa que es basa a disfressar-se d'un personatge de còmic o videojoc).

Prem per veure més contingut per a tu