Segueix-nos a les xarxes socials:

Marc Timón, compositor convidat del Palau de la Música la temporada que ve

L'empordanès, que compon bandes sonores als Estats Units des de fa cinc anys, oferirà una desena de recitals a Barcelona

Marc Timón, compositor convidat del Palau de la Música la temporada que veDdG

L'empordanès Marc Timón serà el compositor convidat del Palau de la Música Catalana per a la pròxima temporada. Establert a Los Angeles des de fa cinc anys, on compon bandes sonores per a Hollywood, Marc Timón (Castelló d'Empúries, 1980) viatjarà a Barcelona per oferir una desena de recitals al Palau, entre estrenes simfòniques i concerts dirigits.

Segons el Palau de la Música, la versatilitat i heterogeneïtat de la seva obra, que abasta des de la sardana a la música per a cinema o els musicals, amb una àmplia producció de música simfònica i coral i el lligam amb l'Orfeó Català, són els motius pels quals serà el compositor convidat la temporada 20/21.

Entre els concerts de Timón previstos a l'auditori modernista destaca l'estrena europea de l'Scherzo per a piano i orquestra (La guerra de les galàxies; ET, l'extraterrestre; la saga d'Indiana Jones), que comptarà amb la seva pròpia pianista, Gloria Cheng, al Palau com a solista.

Pel que fa a les obres d'encàrrec que l'alt-empordanès estrenarà a Barcelona -la majoria dirigides per ell mateix- hi ha, per exemple, una obra simfònica sobre textos de la jove activista ambiental Greta Thunberg, amb els Cors del Palau i l'Orquestra Simfònica del Vallès (23 de gener del 2021); una peça simfònica amb textos de l'escriptora Irene Solà, l'autora de l'exitosa novel·la Canto jo i la muntanya balla (6 de febrer); la reestrena de Poema èpic de Nadal, tot un hit del concert de Sant Esteve al Palau de la Música Catalana; una cantata per a cor, piano, orgue i electrònica (25 d'abril del 2021) o Coses de Palamós, amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, prevista pel maig de l'any que ve.

Entre la sardana i el cinema

Format en periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i composició a l'Escola Superior de Música de Catalunya, les seves arrels empordaneses el van fer estimar i conrear la música per a cobla. De fet, el castelloní va arribar a ser tible solista de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i, en els seus inicis, va destacar com a compositor per la seva tasca com a renovador de la sardana.

La passió per la música i el cinema el van portar a travessar l'Atlàntic ja fa cinc anys, amb l'objectiu de trobar el seu lloc com a compositor de bandes sonores als Estats Units. En aquesta faceta, destaca, per exemple, per la música de la sèrie Agent Carter, basada en el personatge de Marvel, i diversos premis Jerry Goldsmith, que reconeixen les composicions musicals per a cinema.

Prem per veure més contingut per a tu