La conselleria de Cultura subvencionarà amb 2.100.057 euros, durant el període de 2022-2025, la reforma i museografia del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, on se situarà el Museu Carmen Thyssen, que mostrarà la seva col·lecció de pintura catalana, segons ha informat aquest dilluns el departament.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, acompanyada per responsables del seu departament, ha visitat avui dilluns el monestir, on s'ha reunit amb l'alcalde de la localitat empordanesa, Carles Motas, el primer tinent d'alcalde, Josep Melcior Muñoz, la baronessa Carmen Cervera i el membre de la Fundació Thyssen Guillermo Cervera, a més de representants de Nieto Sobejano Arquitectes.

Garriga ha pogut conèixer "de primera mà" el projecte i s'ha interessat pels aspectes i les fases de la construcció del futur centre.

La reunió ha acabat amb una breu visita al recinte monàstic, que està previst que aculli el fons permanent de la col·lecció de pintura catalana dels segles XIX i XX de Carmen Thyssen.

Posteriorment, la consellera ha visitat l'Ajuntament, on ha signat en el Llibre d'Honor i s'ha interessat per la senyera que presideix la sala de plens, propietat del mecenes Rafael Patxot, fill de Sant Feliu de Guíxols.