Segueix-nos a les xarxes socials:

«L’alegria que passa» de Rusiñol, el darrer espectacle de creació de Dagoll Dagom

Marc Rosich dirigeix l’espectacle que s’estrenarà al març al Poliorama, amb Àngels Gonyalons i Mariona Castillo

Dagoll Dagom prepara el musical L’alegria que passa, de Santiago Rusiñol, el seu últim espectacle de creació segons han confirmat aquest dijous. L’espectacle s’estrenarà al març al Teatre Poliorama i compta amb Marc Rosich a la direcció, Andreu Gallén a la direcció musical i Ariadna Peya a les coreografies. L’adaptació del text de Rusiñol és en clau de «musical contemporani», inclou música trap i reuneix un elenc jove i figures clau de Dagoll Dagom com Àngels Gonyalons i Mariona Castillo. La productora i cofundadora del grup, Anna Rosa Cisquella, diu que haver treballat amb professionals diferents ha mantingut viva la companyia al llarg de gairebé 50 anys. Dagoll Dagom preveu acomiadar-se del tot amb la reposició de Mar i Cel el 2024.

Dagoll Dagom ha tornat a confiar en el tàndem Galén-Peya, com van fer amb Maremar, i ha sumat Marc Rosich a la direcció. L’elenc és volgudament jove, amb excepcions, perquè el propi musical vol ser «contemporani» tot i que parteixi d’un text clàssic.

Cisquella va tenir la idea d’adaptar el text de Santiago Rusiñol durant la pandèmia, un moment en que els artistes i les companyies no sabien si tornarien a actuar ni a girar. L’alegria que passa és un conte breu publicat l’any 1898 on Rusiñol explica precisament la història d’una companyia teatral que visita un poble per fer-hi una actuació i després se’n va. Tota una vindicació del món teatral i alhora una metàfora del comiat definitiu de Dagoll Dagom.

Prem per veure més contingut per a tu