Segueix-nos a les xarxes socials:

El tretzè festival de Cervià de Ter recordarà el mestre Pau Casals

Se celebrarà del 22 al 24 de setembre a l'església de Santa Maria, amb «El cant dels ocells» com a fil conductor

El tretzè festival de Cervià de Ter recordarà el mestre Pau CasalsDDG

La tretzena edició del festival de Cervià de Ter recordarà Pau Casals. El festival impulsat per Ibercamera i l’Associació d’Amics de Cervià Antic a l’església de Santa Maria mira enguany cap a la música més popular i tindrà com a fil conductor tres versions d’El cant dels ocells. 

Per commemorar el mig segle de la mort de Pau Casals, l’organització vol «fer reviure» a Santa Maria l’esperit dels concerts que el mestre oferia a l’abadia romànica de Sant Miquel de Cuixà.  Acabada la Guerra Civil, Casals es va exiliar a Prada i va iniciar un silenci musical voluntari per denunciar la repressió franquista que només va interrompre al festival que cada any s’organitzava a Sant Miquel de Cuixà. Amb aquell referent, el festival de Cervià acollirà tres concerts entre el 22 i 24 de setembre. 

La violoncelista Mariona Camats i el pianista Eudald Buch obriran el festival, el 22, amb un programa inspirat en el repertori del viol·loncelista, amb peces del mateix Casals, Bach, Brahms o Garreta. 

L’endemà serà el torn del contrabaixista de jazzz Horacio Fumero i del guitarrista Pedro Javier González, que compartiran una vetllada dedicada al jazz, els estàndards, la música popular argentina i les improvisacions. 

Tancarà el festivalDones a veus de la Capella Polifònica de Girona. El plat fort del programa seran les versions corals d’una selecció de cançons actuals protagonitzades, interpretades o compostes per dones catalanes els últims anys, arranjades per a coral per Martí Ferrer, director de la Polifònica, en diàleg amb clàssics de la Nova Cançó.

Prem per veure més contingut per a tu